UUSIMMAT

FIFA voisi muuttua K18-peliksi, jos Ison-Britannian kaavailtu lakimuutos menisi läpi

09.06.2020 07:22 | Muropaketin toimitus

Ison-Britannian hallinto pyytää todisteita siitä, että loottilaatikot voidaan luokitella uhkapelaamiseksi.

Loottilaatikoiden aiheuttama kohu on vellonut jo useamman vuoden, eikä loppua näy. Asiasta väännetään vielä kättä esimerkiksi Isossa-Britanniassa, jossa hallinto on nyt pyytänyt todisteita loottilaatikoiden uhkapeliluokituksen tueksi.

Tällä hetkellä loottibokseja ei ole luokiteltu uhkapeliksi, mutta tällainen luokitus tarkoittaisi K18-ikärajaa kaikille peleille, jotka sisältävät loottilaatikoiden kaltaisia, osittain arvontaan perustuvia DLC-ostoksia. Ainoa vaihtoehto peliyhtiöille olisi muuttaa pelien toimintaa lainsäädännön mukaan.

Asiasta uutisoiva Eurogamer mainitsee esimerkkinä FIFA-pelit, jotka tuottavat Ultimate Team -moodin sisältämiä mikromaksujen kautta ”miljardeja dollareita” julkaisija EA:lle. Jos luokitusta muutetaan, saattaisi siis jopa FIFA päätyä K18-peliksi.

LUE MYÖS: Testissä urheilupelit NHL 20, FIFA 20 ja NBA 2K20 – Pyörää ei keksitä uudelleen ja julkaisijoiden ahneus paistaa läpi

Esimerkiksi Belgiassa loottilaatikot on jo luokiteltu uhkapeliksi, mikä pakotti EA:n tekemään suuren muutoksen myös FIFAn mikromaksuihin. Belgialaiset pelaajat eivät nykyään voi enää ostaa Ultimate Teamin loottibokseja tosimaailman rahalla. Laajemmilla markkina-alueilla vastaava muutos tarkoittaisi epäilemättä EA:lle merkittäviä tappioita.

Jää nähtäväksi, muutetaanko lainsäädäntöä Isossa-Britanniassa, ja minkälaisia todisteita hallinnolle esitetään muutoksen tueksi.