UUSIMMAT

Days Gone -galleria: 10 upeaa, karua ja hauskaa yksityiskohtaa PS4:n uudesta yksinoikeuspelistä

28.04.2019 19:00 | Tuukka Hämäläinen

PlayStation 4:n seikkailupeli Days Gone ilmesty viimeinkin perjantaina. Arvostelijamme kokosi postapokalyptiselta matkaltaan joukon kuvia ja videoita, joissa näkyvät pelin ja pelimaailman upeat yksityiskohdat.

SIE Bend Studion kehittämä Days Gone on viimein julkaistu ja saatavilla yksinoikeudella PlayStation 4:lle. Days Gone tarjoilee pelaajan koettavaksi pitkän tarinan ja laajan pelimaailman, josta löytyy runsaasti ihmeteltävää. Kokosin alle kymmenen suosikkiani pelin ja pelimaailman yksityiskohdista. Kuvat ja videot paljastavat luonnollisesti muutamia asioita Days Gonesta, mutta ne eivät sisällä tarinallisia spoilereita.

1) Kun aseet hajoavat

Days Gonessa melee-aseet eivät kestä loputtomasti. Aseen hajoaminen on tietysti kurjaa, mutta jos se sattuu kesken taistelun, tekee pelihahmo tyylikkään lopetusliikkeen hajonneella aseella, tähän tapaan.

2) Valokuvamoodi

Kuten monista pleikkarin seikkailupeleistä, löytyy Days Gonesta monipuolinen valokuvamoodi, jolla tämänkin jutun kaikki kuvakaappaukset on taltioitu. Valokuvia voi muokata monella tapaa tarkkuutta, sulkuaukon kokoa ja pelihahmon ilmettä myöten, ja niihin voi myös lisätä halutessaan efektejä ja kehyksiä.

3) Vuorokausi vaihtuu

Vuorokaudenajalla on Days Gonessa paljon väliä, sillä öisin viholliset käyttäytyvät eri tavalla kuin päivisin. Kun pelihahmo menee ottamaan tirsat, voi vuorokaudenajan vaihtumisen nähdä tyylikkäällä animaatiolla.

4) Päiviä kulunut…

Kun pelin nimi on Days Gone, on vain sopivaa, että pelissä pidetään oikeasti lukua päivien kulumisesta. Days Gonen pause-valikota näkeekin, kuinka monta päivää maailmanlopusta on jo vierähtänyt.

5) Kivitorni

Days Gonen pelimaailmassa seikkaillessaan voi kohdata vaikka mitä. Karttaan ilmestyvä kysymysmerkki voi tarkoittaa apua tarvitsevaa selviytyjää, varusteita tai uhkaavaa väijytystä…

…tai sitten pientä kivitornia, joka pelihahmo pistää nurin sanomatta sanaakaan.

6) Kiipeäminen hengästyttää

Useimmissa peleissä pelihahmot kiipeävät tikkaita juoksuvauhtia, eikä suoritus käy edes kunnon päälle. Mutta tiesitkö, että kiipeäminen on oikeasti raskasta hommaa?

Tämän huomaa ainakin Days Gonen päähenkiö Deacon St. John jo pelin alkupuolella, kuten alta näet.

7) Pyykkejä kuivumassa

Pöksyt täytyy pestä myös maailmanlopun jälkeen. Siksipä Days Gonen pelimaailman monista leireistä löytyy lähes aina pyykkinaru, jolla riippuu kuivumassa vaatteita. Jopa moraalittomimpien rosvojoukkojen täytyy joskus pitää pyykkipäivä.

8) Zombisudet

Days Gonessa arvoituksellinen freaker-tartunta ei ole levinnyt vain ihmisiin, vaan myös osat eläimistä on muuttunut raivopäisiksi zombeiksi. Vaarallisimmat päästä ovat sudet, sillä ne pystyvät juoksemaan kiinni jopa pelihahmon moottoripyörän.

Alta näet sattumanvaraisen kohtaamisen zombisusien kanssa.

9) Maailmanlopun blues

Eräässä Days Gonen leirissä voi kohdata kaverin, joka tarttuu iltaisin kitaraan ja soittaa akustisesti milloin mitäkin blues- ja rock-kappaleita. Koska itse biisit taitavat olla tekijänoikeuslain alaista materiaalia, julkaisemme ainoastaan kuvan muusikosta. Kannattaa pistäytyä kuuntelemassa.

10) Hyödylliset freakerit

Days Gonen elävät kuolleet, eli freakerit, voivat olla myös hyödyksi. Koska pelimaailma on elävä ja dynaaminen, voi vihollisia ilmestyä milloin minnekin.

Alta näet peli alkupuolen sivutehtävän, jossa käy lopulta niin, että freakerit hoitelevat kaikki viholliset päiviltä pelaajan puolesta.

 

Days Gone on saatavilla yksinoikeudella PlayStation 4:lle. Arvostelumme pelistä voit lukea alta.

Arvostelu: Vain PS4:lle julkaistu Days Gone on lähes viiden tähden open world -peli – ”Niin hyvä, etteivät edes zombit haittaa”