Gears of War -sarjan luoja vannoo, ettei hän enää tee yhtäkään peliä

18.11.2018 15:30 | Muropaketin toimitus

Aiemmin tänä vuonna Boss Key Productions -studionsa sulkenut Cliff Bleszinki on tuoreen kommentin mukaan jättänyt pelikehityksen kokonaan taakseen.

Cliff Bleszinki tunnetaan Epic Gamesin pitkäaikaisena kehittäjänä ja etenkin Gears of War -sarjan luojana. Hän kuitenkin jätti yhtiön taakseen muutama vuosi sitten ja perusti oman Boss Key Productions -studionsa.

Uuden studion taival tyssäsi lyhyeen, kun alle vuosi flopanneiden LawBreakersin (2017) ja Radical Heightsin (2018) ilmestymisen jälkeen Bleszinski lakkautti studion toukokuussa. Tuolloin julkaisemassaan lausunnossa hän kertoi palaavansa vielä joskus takaisin pelikehityksen pariin, mutta nyt on toinen ääni kellossa.

Kuten PC Gamer kertoo, on Bleszinski tuoreessa twiitissä sanonut, ettei hän tule ”ikinä tekemään uutta peliä”.

Twiitissä, joka kommentoi toisen käyttäjän sittemmin poistettua viestiä, Bleszinski myös kertoo maksaneensa studionsa työntekijöille palkat, eläkkeet ja terveydenhuollon useita kuukausia studion lakkauttamisen jälkeenkin. Samalla hän kertoo, ettei itse ottanut palkkaa työstään kahteen vuoteen.

Jää nähtäväksi pitääkö lupaus ja onko kehittäjä todellakin jättänyt pelihommat lopullisesti. Bleszinskin suunnitelmista ei ole tarkempaa tietoa, mutta Twitter-profiilinsa kuvauksessa hän kertoo kirjoittavansa kirjaa.