Gwentin uusi päivitys suututti pelaajat – tekee pelistä liian ”Hearthstonemaisen”

22.12.2017 14:59 Muropaketin toimitus

CD Projekt REDin kehittämä Gwent sai tällä viikolla suuria muutoksia tehneen päivityksen, mutta sen vastaanotto ei ole ollut kovin kaksinen. Monien mielestä uusi päivitys yksinkertaistaa Gwentiä liikaa, tehden siitä liian ”Hearthstonemaisen”.

CD Projekt RED julkaisi kehittämäänsä Gwentiin aiemmin tällä viikolla Midwinted Update -nimisen päivityksen. Päivitys toi mukanaan yli sata uutta korttia ja uudisti sekä Gwentin graafista ilmettä että sen pelimekaniikkoja.

Gwentin päivitys on kuitenkin saanut melko tylyn vastaanoton pelaajakansalta, raportoi Kotaku. Päivitys yksinkertaisti monia kortteja, mikä on rikkonut suosittuja ja mielenkiintoisia korttikombinaatioita ja -strategioita. Graafisen ilmeen muutokset ovat puolestaan tehneet Gwentistä joidenkin silmissä ”liian värikkään ja ystävällisen”, mikä ei kaikkien mielestä sovi The Witcher -sarjan synkkään ja veriseen imagoon.

Gwent-kansan suurin pelko on, että The Witchereistä tuttua korttipeliä yritetään muokata liian geneeriseksi ja massoille soveltuvaksi fantasiapeliksi, eli ”liian Hearthstonemaiseksi”. Yksinkertaistettu peli voi olla helpompi käännettävä myös mobiilialustoille ja se voi vetää puoleensa enemmän uusia pelaajia, mutta samalla sesaattaa karkottaa pitkäaikaisemmat Gwent-fanit.

Muropaketin uusimmat