Halo-säveltäjä hävisi oikeustaistelunsa Bungieta vastaan – kuusi vuotta vanha saaga jatkuu edelleen

18.09.2021 21:21 | Muropaketin toimitus

Halo-säveltäjä Marty O’Donnell on halventanut oikeutta ja joutuu maksamaan Bungielle kymmenien tuhansien dollarien edestä oikeuskuluja.

Tapaus käynnistyi aiemmin huhtikuussa, kun Bungie lähetti oikeuden halventamisesta lakipaperit studion erottamalle O’Donnellille, kun tämä oli julkaissut omalla YouTube- ja muilla kanavillaan Destiny-aiheisia videoita, uutisoi Eurogamer. Näillä videoilla nähtiin hänen tekemiä luonnoksia muun muassa Music of the Spheres -kappaleesta.

Destinyn äänivastaavana toiminut O’Donnell erotettiin studiolta huhtikuussa 2014, jolloin tältä vaadittiin palautettavaksi kaikki materiaalit liittyen Destinyyn ja Music of the Spheresiin. Näihin lukeutuivat myös lopullisten versioiden lisäksi kaikki muut variaatiot, testit ja kokeilut kappaleista. Häntä myös estettiin esittämästä näitä kappaleita.

O’Donnell ryhtyi kuitenkin julkaisemaan omia luonnoksiaan vuonna 2019 paljastaen samalla, ettei hän ollut totellut oikeuden päätöstä. Bungie haastoi O’Donnellin oikeuteen oikeuden halventamisesta, minkä oikeusistuin hyväksyi ja määräsi nyt säveltäjän maksamaan oikeuskulut studiolle sekä poistamaan kaikki kaikki Destinyyn liittyvät materiaalit omistuksestaan.

Lopullisista summista ei ole päästy vielä yksimielisyyteen, mutta O’Donnellin edustajat arvioivat summan yltävän likelle 100 000 dollaria.