UUSIMMAT

Hogwarts Legacy tuo transsukupuoliset hahmot Harry Potterin maailmaan, mutta ei ongelmitta

03.03.2021 10:56 | Muropaketin toimitus

Hogwarts Legacy -pelissä otetaan askel sukupuolten moninaisuutta kohtaan, mutta yksi päätös saa myös kritiikkiä.

Harry Potter -sarjan maine muuttui viime vuoden myötä ristiriitaiseksi, kun kirjailija J. K. Rowling herätti paljon huomiota transfobisilla mielipiteillään. Tämä heijastui negatiivisesti myös tulevaan Potter-maailman peliin Hogwarts Legacyyn, ja sitten vielä pelin tuottajan menneisyydestä paljastui misogyniaa ja vihapuhetta tulvinut YouTube-kanava.

Nyt Bloomberg kertoo kehittäjien paljastaneen, että itse Hogwarts Legacy -pelissä pyritään kuitenkin edistyksellisyyteen.

Pelin kerrotaan mahdollistavan transsukupuoliset pelihahmot siten, että pelaajan luoman pelihahmon ääntä ja ulkonäköä voi muokata täysin vapaasti. Feminiinisellä keholla varustetulla hahmolla voi siis olla maskuliininen ääni, mikä on mahdollista myös useissa muissa peleissä, esimerkiksi Immortals Fenyx Risingissa ja Cyberpunk 2077:ssä.

Nimettömästi asiaa kommentoineiden kehittäjien paljastuksissa kuitenkin toinen päätös herättää kritiikkiä.

Kotakun toimittaja kritisoi päätöstä, että hahmonluonnin jälkeen Hogwarts Legacyn pelihahmo kuitenkin asetetaan velhojen tai noitien puolelle Tylypahkan koulussa. Eli huolimatta siitä, millaisen hahmon pelaaja haluaa tehdä, hahmo lokeroidaan miesten tai naisten joukkoon.

Kaikki nämä väitteet pelin sisällöstä ovat vielä ennakkotietoja, joten mikä tahansa voi tietysti muuttua ennen julkaisua. Tammikuussa kerrottiin, että Hogwarts Legacy myöhästyy vuodelle 2022, eli vielä vähään aikaan ei Tylypahkaan päästä seikkailemaan.

Muropaketin uusimmat