UUSIMMAT

Kehittäjä tarjoaa surkean tekosyyn Switch-käännöksen välttämiselle: Ohjaimessa ei tarpeeksi painikkeita

13.07.2017 13:35 | Muropaketin toimitus

Tulevan FPS-räiskintä LawBreakersin pelisuunnittelija Dan Nanni antoi haastattelussa todella omituisen tekosyyn sille, ettei pelistä ole suunnitteilla käännöstä Nintendo Switchille. Studio on jo pahoitellut töppäystä Twitterissä.

Monet useille alustoille ilmestyvät videopelit ovat jättämässä Nintendo Switchille kääntämisen väliin. Esimerkiksi myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä Destiny 2 ja Blizzardin hittipeli Overwatch (2016) ovat molemmat näillä näkymin jäämässä vaille Switch-versiota.

Samoilla linjoilla on elokuussa PlayStation 4:lle ja PC:lle ilmestyvä LawBreakers, joka tunnetaan Gears of War -kehittäjä Cliff Bleszinskin uutena projektina. Tuoreessa haastattelussa pelisuunnittelija Dan Nanni antoi kuitenkin poikkeuksellisen typerän tekosyyn Switch-version mahdottomuudelle.

Destructoidin mukaan Nanni väittää, ettei Switchin Joy-Con -ohjaimissa ole tarpeeksi painikkeita pelin ohjausjärjestelmälle. Hän arveli, että koska pelin saa toiminaan PS4:n DualShock-ohjaimella, sen saisi toimimaan myös Xbox Onen ohjaimella, mutta Switch tuottaisi jo ongelmia.

”Switchin perusohjaimessa ei ole tarpeeksi monia painikkeita”, toteaa Nanni suoraan.

Kuten Destructoidkin huomauttaa, väite ei pidä paikkansa. Joitakin Switch-pelejä voi pelata vain yhdellä Joy-Con -ohjaimella, jossa toki on vähemmän painikkeita kuin nykyaikaisissa peliohjaimissa, mutta peli voi myös käyttää kokonaista ohjainparia, jolloin painikkeita on yhtä paljon.

LawBreakersia kehittävä Boss Key Productions on myös tunnustanut Nannin virheen alla olevalla twiitillä.

Samassa haastattelussa Nanni toteaa myös, että LawBreakers voisi tietysti tukea Switchin liikeohjausta, mutta tällöin pelaajat eivät hänen mielestään enää pitäisi katsettaan peliruudussa. Destructoidin mukaan ensi viikolla ilmestyvä Splatoon 2 tukee kuitenkin sujuvasti liikeohjausta, joten Nannin väitteet jäävät tyhjän päälle.

Muropaketin uusimmat