Kiinalaissivusto myi vakuuttavia piraattiversioita NES Classic Mini -konsolista

11.07.2017 13:34 | Muropaketin toimitus

Nintendo Classic Mini: NES

Keväällä lakkautetusta NES Classic Mini -retrokonsolista on valmistettu jo piraattiversioita. Aidosta konsolista voi joutua maksamaan käytettynä jopa 200 dollaria.

Nintendon viime syksynä julkaisema Nintendo Entertainment System Classic Mini -konsoli oli välitön hittituote, joka varattiin loppuun jo ennen julkaisuaan. Kun yhtiö sitten lakkautti konsolin valmistuksen jo huhtikuussa, nousi käytettyjenkin konsoleiden arvo välittömästi.

Eipä siis tavallaan ihme, että nyt NES Classic Ministä kerrotaan olevan liikkeellä jo piraattiversioita. Eurogamerin mukaan kiinalaiselta AliExpress-maahantuontisivustolta on bongattu erittäin vakuuttavia konsoleita, jotka pyörittävät NES-pelejä ja joissa käyttöjärjestelmäkin on saatu näyttämään melko samalta kuin aidossa NES Classic Minissä. Jopa laitteen laatikko näyttää melko aidolta.

Kohde on sittemmin kadonnut verkkosivuilta, mutta Eurogamerin artikkelista näet vertailukuvan aidon ja piraattiversion valikoista, ja alta näet videon, jossa kopiokonsoli käynnistetään. Aitojen konsoleiden myyntihinta vaihtelee eBayssa 100 ja 200 dollarin välillä, joten eipä ihme, että piraattiversiolle löytyy kysyntää.

Syksyllä Nintendo julkaisee vastaavan retrokonsoliversion Super Nintendosta, ja vaikka yhtiö on luvannut valmistaa sitä suuremman määrän kuin NES:ää, on konsoli jo nyt loppuunvarattu syksyn osalta.

Muropaketin uusimmat