Köysi kiristyy CD Projekt Redin ympärillä: Paineet kasvavat oikeuskäsittelyn kynnyksellä

20.05.2021 22:02 | Muropaketin toimitus

Neljä Cyberpunk 2077:aan liittyvää eri haastetta ovat muuttuneet yhdeksi ryhmäkanteeksi.

Cyberpunk 2077 -kehittäjä CD Projekt Red on kertonut, että sitä vastaan nostetut neljä haastetta ovat muuttuneet yhdeksi isoksi joukkokanteeksi, uutisoi Video Games Chronicle -sivusto. Asia koskee Cyberpunk 2077:n surkeaksi koettua julkaisua, kuten esimerkiksi pelin huonoa toimivuutta PlayStation 4:llä ja Xbox Onella. Lisäksi haasteeseen liittyy se, miten peli poistettiin PlayStation Store -kaupasta. Pelin katoaminen PlayStation Storesta aiheutti CD Projektin osakkeiden arvon putoamisen jopa 15 prosentin verran.

Ainakin kaksi näistä haasteita ovat osakkeenomistajilta, jotka väittävät CD Projektin rikkoneen monia lakeja. Studion koetaan johtaneen sijoittajia tarkoituksella harhaan. Haasteissa sanotaan, että CD Projekt ei tiedottanut etukäteen, että Cyberpunk 2077 oli täysin pelikelvoton, kun se julkaistiin Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Oikeusjuttujen lisäksi CD Projekt Redin toimintaa tutkii parhaillaan Puolan kilpailu- ja kuluttajavirasto. CD Projekt on vastannut ryhmähaasteeseen sanomalla, että se tekee kaikkensa itsensä puolustamiseksi.

Vaikeuksista huolimatta Cyberpunk 2077 kävi kaupaksi julkaisunsa aikoihin 13 miljoonan kopion verran. CD Projekt on antanut ymmärtää, että vain pieni osa pelaajista vaati pelistä rahansa takaisin.