Mielensäpahoittajat liikkeellä: The Last of Us Part II sai osakseen negatiivisten pelaaja-arvioiden tulvan

22.06.2020 08:16 | Muropaketin toimitus

The Last of Us Part II on saanut kriitikoiden taholta osakseen pelkkää suitsutusta, mutta harmistuneet ”pelaajat” ovat hyökänneet isosti peliä vastaan.

Perjantaina ilmestynyt The Last of Us Part II on vuoden kehutuin peli, mutta nyt on se on joutunut pelaajien pommituksen kohteeksi Metacriticissä, kertoo VG24/7. Uutisen kirjoitushetkellä pelin käyttäjäkeskiarvo on Metacriticissä vain 3,6, ja musertava enemmistö on antanut pelille huonon arvosanan.

(Varoitamme, että osa Metacriticin käyttäjäarvioista sisältää spoilereita ilman varoitusta. Emme siis suosittele lukemaan niitä pelaamatta itse peliä ensin.)

Review bombing -tempun määrätietoisuudesta kertoo jo arvosanojen jakautuminen: yli 11 000 arviota antaa pelille positiivisen arvosanan, keskitason arvioita ei ole kuin reilu tuhat, ja negatiivisia onkin sitten lähes 25 000. Epätasaisuus arvosanoissa viittaa siihen, että negativisia arvioita on annettu ihan periaatteesta, todennäköisesti myös itse peliä pelaamatta.

Peli on lisäksi 20-30 tuntia pitkiä, joten varmasti vain osa pelaajista on ehtinyt sen läpäisemään ensimmäisen parin päivän aikana.

LUE MYÖS:  Arvostelu: Karmiva ja surullinen The Last of Us Part II on ehkä aikansa merkittävin pelijulkaisu [ei juonipaljastuksia]

Kuten arvata saattoi, on The Last of Us Part II joutunut silmätikuksi seksuaalivähemmistöön kuuluvan päähenkilön ja tähän liittyvien teemojensa vuoksi. Monet pelaaja-arviot käyttävätkin VG24/7:n mukaan peliä haukkuessaan SJW-lyhennettä (Social Justice Warrior), mikä on halventava termi sosiaalista oikeudenmukaisuutta puolustavista henkilöistä.

Ei ole mikään ihme, että juuri The Last of Us Part II on nostanut tämän haukkumasanan jälleen ilmoille. Myös Muropaketin kriitikko ennusti spoilerivapaassa arviossaan, että peli tulee jakamaan mielipiteitä. Arvostelussamme todetaan:

”Joillekin peli voi silti olla pettymys. Merkittävä taide jakaa mielipiteitä, ja The Last of Us Part II ei ole mikään helppo tai kevyt pelikokemus miltään osin. Eikä se todellakaan ole mitään fan servicea.”

The Last of Us Part II on saatavilla vain PlayStation 4:lle.