Uusimmat

Pelaajille tarkoitettu verkkokortti Killer NIC Muron testissä

30.07.2007 23:32 Muropaketin toimitus

eDome uutisoi jo yli vuosi sitten Killer-verkkokortista, joka oli tarkoitettu erityisesti pelaajille. Verkkokortin luvattiin nopeuttavan pelejä ja pienentävän verkkolatenssia, mutta suhtauduimme lupauksiin hieman epäillen. ”Mahtaneeko kukaan huomata eroa”, mietiskeltiin uutisessa – ja kas kummaa, ennustus kävi toteen.

Muropaketin suorittamassa testissä loppuarvio kuului sanoin ”Killer NIC on överihintainen verkkokortti, jonka tuoma hyöty on minimaalinen siinä osa-alueella, mihin sitä mainostetaan.” Niinpä, vaikka eräässäkin kommentissä tyrmättiin epäilykset verkkokortin tarjoamien lupausten täyttymisestä, niin siellähän se koti näemmä on, Himalajalla Killer NICin vieressä.

Killer NIC taitaa langeta samaan tietotekniikkafloppien sarjaan kuin fysiikkalaskentakortit ja muinaiset pelaajille suunnatut MPEG-purkukortit. PhysX-fysiikkakortit eivät ole ottaneet vuodessa tuulta alleen, kuten allekirjoittanut vähän ounastelikin. MPEG-purkukortit puolestaan olivat hetken huumaa, joiden avulla hetken aikaa povattiin miten upeita kaikista peleistä tulee kokoruudun elävän videokuvan avulla – tai miten nyt monitorista voidaan katsella VideoCD-elokuvia. Näytönohjainten ja mikrojen nopeutuessa erilliset MPEG-purkukortit kuitenkin jäivät nopeasti tarpeettomiksi. Turboviritetty verkkokortti sen sijaan tuntui jo heti ensi kuulemalta lähinnä myöhästyneeltä aprillipilalta, eikä sille uskalla povata kovinkaan pitkää kaarta markkinoilla.

Jukka O. Kauppinen

 

Muropaketti testaa

”Viimeisien vuosien aikana tietokonekomponenttien kohdistus tiettyä kohderyhmää tai käyttötarkoitusta varten on tarkentunut huomattavasti. Saatavilla on muun muassa Creativen pelaamista varta vasten tarkoitettuja X-Fi-äänikortteja, AGEIA:n PhysX-fysiikkakortteja ja tietenkin pitkä lista eri valmistajien näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita ja muita tuotteita. Lisäksi maailman ehkä kuuluisimmasta ja menestyneimmästä tietokonepelaajasta Johnathan ”Fatal1ty” Wendelistä on tullut tietokonepelaamiseen kohdistettujen laitteiden mannekiini, joka vetää rojalteja Abitin, XFX:n, Creativen, Zalmanin ja Auravisionin nimen alle brändätyistä tuotteista.

Nyt vuorossa ei ole kuitenkaan fysiikka- tai äänikortti, vaan Bigfoot Networksin Killer NIC -mallinen verkkokortti, jota yritys hehkuttaa maasta taivaaseen. Isojalan mukaan heidän verkkokorttinsa laskee viivettä, nostaa pelin ruudunpäivitysnopeutta ja lisäksi siinä on mahdollista ajaa erillisiä ohjelmia muun laitteiston resurssien säästämiseksi. Killer NIC:n harteilla on paljon lupauksia, mutta eri asia on, kykeneekö ylihintainen verkkokortti säväyttämään Muropaketin toimituksen ominaisuuksillaan. Artikkelissa paneudutaan verkkokorttiin, sen ominaisuuksiin ja tekniikkaan, ja lopuksi testataan pikaisesti onko sillä vaikutusta pelien verkkopelattavuuteen.

Killer NIC

Killer NIC on pakattu punamustapainotteiseen laatikkoon, jonka edessä lukee isoilla kirjaimilla Killer, joka toivottavasti viittaa verkkokortin kykyyn tappaa viiveet alas ja normaalin verkkokortin aiheuttama rasite prosessorille. Pakkauksen vasemmassa reunassa mainostetaan mukana toimitettavaa kokoversiota F.E.A.R.-pelistä. Alareunan mustat soturisiluetit oheistettuna pakkauksen yleisilmeellä toivat ainakin allekirjoittaneelle väistämättä mieleen Frank Millerin sarjakuvanovelliin perustuvan 300-elokuvan.

Killer NIC kustantaa Suomessa noin 260 euroa, joka on suorastaan röyhkeän kova hinta verkkokortista, kun ottaa huomioon, että normaaleita gigabitin verkkokortteja irtoaa halvimmillaan alle kahdella kymmenellä eurolla. Saatavilla on myös Killer K1, joka eroaa hieman Killer NIC:stä, mutta sillä on hintaa ”vain” 200 euroa. Killer NIC:n korkeaa hintatasoa ei voi selittää ainakaan oheismateriaaleilla, sillä mukana toimitetaan ajuri/ohjelmisto-CD-levy, kokoversio F.E.A.R.-pelistä, pika-asennusopas sekä kaksi tarraa.”

 

Lue Ville Suvannon artikkeli testeineen ja yhteenvetoineen Muropaketista:

Pikaesittelyssä: Killer NIC -peliverkkokortti

 

Lue lisää eDomesta/Murosta

Hassua höpötystä: pelaajille suunnattu verkkokortti

Maailman turhin komponentti?

Ensikatsaus Killer-verkkokorttiin

Pikaesittelyssä: Killer NIC -peliverkkokortti