Uusimmat

aeroflyRC7 (PC)

03.02.2016 15:00 Jukka O. Kauppinen

aeroflyRC7_arv_0kansiTekijä: Ikarus
Julkaisija: Ikarus
Testattu: PC Windows 7, Intel Core i5 3,4 GHz, 8 Gt muistia, GeForce GTX 760
Saatavilla: Mac, PC
Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, Intel Core 2 Duo / Athlo64 X2, 2 Gt muistia, 18 Gt levytilaa, 512 Mt näytönohjain
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, eri pakettien hinnat 39,90-139 euroa (Ikarus)
Pelin kotisivu: http://www.ikarus.net
Arvostelija: Jukka O. Kauppinen

aeroflyRC7_arv_04

 

Saksalaisen Ikarusin aeroflyRC7 on paitsi lennokkisimulaattorien Rolls-Royce, myös oivallinen ilmailuviihdepaketti. Se tarjoilee lennokeista ja lentohommista kiinnostuneille mahtavan annoksen hauskaa ja näyttävää lennokinlennätystä, turvallisesti omalla koneella. Eikä haittaa, vaikka 1:1-mittasuhteen Sopwith Camel menisikin rikki, varastossa niitä on loputtomasti lisää!

aeroflyRC7 soveltuu erinomaisesti sekä harjoittelu- ja viihdesimulaattoriksi jo konevalikoimansakin puolesta. Lennätettävissä on näet niin heli- kuin quad-koptereitakin, sähkö- ja polttomoottorilennokkeja, suihkulennokkeja, liitokoneita ja jopa 1:1-mittakaavaan rakennettuja jättilennokkeja. Jokaisen koneen massaa ja mittasuhteita voi myös venytellä 50-200 prosenttiin alkuperäismallista, millä voidaan hakea vaikkapa itse rakennetun lennokin ominaisuuksia.

Lennokkivalikoiman monipuolisuus tarjoaa etenkin Ultimate-versiossa runsain mitoin herkullista lennätettävää. Jos sinulla on omiakin RC-lennokkeja, niin todennäköisesti simusta löytyy sinun oma koneesi tai jotain sen kaltaista. Niinpä simu sopii hyvin myös kuivaharjoitteluun.

Harjoittelupuolta tukee sekin, että aeroflyRC7 tukee kattavasti kaikkia mahdollisia PC-peliohjaimia, erilaiset padit ja lento-ohjaimet mukaan lukien. Tosilennättäjälle arvokasta on myös mahdollisuus käyttää lennätykseen PC:n kytkettäviä lennokkiradioita sekä USB-harjoitteluohjaimia, joiden avulla lennokinlennätykseen saa aitoa tuntumaa.

Protip: hyvä harjoitteluohjain on esimerkiksi Hobbycenterin myymä Jamara Easyfly 4 -setti, joka sisältää sekä kivan pikku harjoittelusimun että USB-liitännäisen lähettimen. Lennokkijampoille oikein suositeltava, jos tietokoneeseen liitettävää lähetintä ei ennestään löydy.

Paljon pärinää, ilman ES:ää!

RC-simun konevalikoima on mahtavan monipuolinen, laaja ja kattaa paljon eri aikakausia. 30 gramman pikkuruiset sähkölennokit ovat kuin vallattomia hyttysiä, kun tavanomaisemmat, muutaman kilon painoiset lennokit käyttäytyvät jo varsin rauhallisesti, puhumattakaan vaikkapa 35 kiloa painavasta kolmimoottorisesta arvokkaasta vanhasta rouvasta, Junkers 52:sta.

Suristimien tai villien helikopterien rinnalla seitsemän metrin kärkivälillä varustettu nelimoottorinen C-5A Galaxy on majesteetillinen lennätettävä, jolla taitolento vaatii malttia ja ennakointia. 500-1000-kiloiset truescale-koneet ovatkin sitten jo aivan omaa luokkaansa.

Rauhallisinta lennätystä tarjoavat tietenkin liidokit, joilla nostojen ja rinnetuulien hakeminen vaikkapa Alpeilla tai Golden Gate –sillan kupeessa on miellyttävää, kiireetöntä nautiskelua. Tonttiin tupsahtavaa konettakaan ei tarvitse etsiskellä näreiköstä.

Lentokoneet ovat kuitenkin vain puoli ruokaa, sillä myös kymmenet eri lentopaikat tarjoavat elämyksiä. Useimmat kentät ovat 360 asteen kameralla kuvattuja ympäristöjä, joissa lennättäjä seisoo aina samalla paikalla. Puut, lipputangot ja rakennukset on mallinnettu esteiksi, joten täysin huolettomasti missään ei kannata lentää.

Osa lennätyspaikoista on laajempia panoraamoja, joissa lennättäjän sijaintia voi vaihtaa. Hienoimmillaan paikat ovat täysin mallinnettuja alueita, joissa lennättäjää voi liikuttaa vapaasti – ja voipa kameran siirtää myös koneen kyytiin. Alueiden tutkiminen ja kameran pudottaminen kellumaan vaikkapa sadan metrin korkeuteen tarjoaa sekin aivan uudenlaisia näkökulmia lennättämiseen.

aeroflyRC on myös esimerkillisen muokattava ja helppokäyttöinen. Lennättäjä valita vapaasti millaisia mittareita ja apuja ruudulle laitetaan. Nopeusmittarin ja variometrin lisäksi ruudulle saa halutessaan myös tarkempaa statistiikkaa, kiikarit ja jopa ohjainvisuaalin, joka näyttää radiolähettimen asetukset ja vipujen asennot. Eri koneisiin on mallinnettu myös savuja, ilmajarrut, laskusiivekkeet ja telineet.

Mutta simulaattori aina simulaattori. Tuuli- ja sääolosuhteet eivät toista todellisen maailman tuntumaa, aurinko ei häikäise silmiin eikä virtuaalilennokin lentomalli ole täysin aito. Tuttu kone voi tuntua simulaattorissa oudolta, joten vaikka lentomallinnus tuntuukin erinomaiselta, liikoja ei pidä olettaa. Puutteet ovat kuitenkin pieniä, kun huomioi aeroflyRC 7:n laajuuden, monipuolisen ja erinomaisen viimeistelyn. Niinpä se soveltuu erinomaisesti sekä lentoharjoitteluvälineeksi että vapaampaan ilmailuhuvitteluun. Tykkään kovasti.

Mutta eipäs unohdeta sitäkään, että eipäs myöskään tuuli heiluta tukkaa silmille, konetta ei tarvitse teipata kasaan joka lennon jälkeen eikä sitä tarvitse etsiä helkkarin puskasta. Tai puun latvasti.

Loppuun pieni präntti: simulaattorista on useita eri versioita, joista hinnakkain Ultimate sisältää yli 200 eri lennokkia ja päälle 50 lennätyspaikkaa. Professional-versiossa on 170 lennokkia ja 43 lennätyspaikkaa, Standardissa taas 34 konetta ja 6 lennätyspaikkaa. Simua myös päivitetään silloin tällöin, sekä tekniikan osalta että julkaisemalla uusia koneita.

 

 

Lisää videoita: Kaikki aeroflyRC7-videot

 

Lisää aiheesta

DCS World 2 –lentosimulaattori: WOW!

Digital Combat Simulator: Bf 109 K-4 Kurfürst (PC)

Digital Combat Simulator: Hawk T.1A (PC)

IL-2 Sturmovik päivittyi, taistelu Moskovasta lähestyy

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad (PC)

War Thunder – lukijoiden suosikkilentokoneet ja –tankit

War Thunder (Linux, Mac, PS4, PC)

Wings! Remastered Edition (PC)