Assassin’s Creed III DLC: The Tyranny of King Washington Episode 1: The Infamy (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

13.03.2013 18:00 | Miikka Lehtonen

Tekijä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, PlayStation 3, WiiU, Xbox 360
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava DLC, vaatii alkuperäisen pelin
Pelin kotisivu: http://assassinscreed.ubi.com
Arvostelija: Miikka Lehtonen

Sarjakuvamaailmassa ”mitä jos” –henkiset vaihtoehtotodellisuudet ovat suuri juttu ja arvioni mukaan vastaavat noin 80% sarjisnumeroiden sisällöstä. Pelimaailmassa niitä ei usein nähdä, mutta nytpä nähdään!

Assassin’s Creed III:n DLC kun kysyy mielenkiintoisen kysymyksen: ”mitä jos George Washington olisi ollut kusipäinen tyranni ja todellinen sarjakuvapahis?”

Kolmeen episodiin jaettu DLC-kokonaisuus kertoo tarinan vaihtoehtoisesta Assassin’s Creed III:sta, jossa George Washington ei ollutkaan Connorin liittolainen ja ystävä, vaan salaa todellinen megapaskiainen, joka polttelee huvikseen intiaanikyliä ja aikoo valloittaa koko Amerikan vapauden sijasta oman hirmuhallintonsa alaisuuteen.

Ensimmäinen episodi potkaisee tapahtumat käyntiin yllättävällä tavalla. Jo alkuperäisen pelin prologissa kuollut Connorin äiti herättää poikansa ja kertoo tälle, että nyt on hätä kyseessä. George Washington miestensä kanssa kun polttaa läheistä intiaanikylää ja muutenkin pistää haisemaan oikein urakalla. Mitäpä Connor voisi muutakaan kuin ryhtyä taisteluun tyranniksi haluavaa kenraalia vastaan?

Tästä alkaa parituntinen seikkailu, joka on tarinaltaan ihan kelvollista tasoa ja asettelee pelimerkit mielenkiintoisesti myöhempiä osia varten. Mutta ei kukaan Assassin’s Creed III:a tarinan takia pelaa, miten on pelattavuuden kanssa?

Susien sukua

 The Tyranny of King Washingtonin merkittävin pelillinen uudistus on se, että se antaa Connorille uuden kyvyn. Mies oppii kutsumaan avukseen susihenkeä, jonka myötä hän saa liittolaisekseen kolme yliluonnollista sutta, sekä kyvyn muuttua näkymättömäksi, kuin Predator konsanaan.

Loputtomiin ei näkymättömänä voi tetsailla, sillä Connorin ollessa henkien maailmassa hän ottaa jatkuvasti vahinkoa ja sinne jäädessään kuolee aika vauhdikkaasti. Niinpä näkymättömyys ei olekaan varsinaisesti mikään god mode, vaan lähinnä uusi ja mielenkiintoinen kikka, jolla voi pyrähdellä huomaamatta suojasta toiseen ja odotella aina kuntonsa palautumista.

Koska DLC-paketti ei mitenkään kutoudu kiinni emopeliin vaan käynnistyy ihan erikseen päävalikosta, kykyä ei tietenkään saa emopeliin mukaan, kuten ei sieltäkään päin mitään keräämiään esineitä tai parannuksia.

Tehtäväsuunnittelu on sitä samaa tasoa kuin emopelissäkin. Pääasiassa siis ihan kohtalaista, välillä mainiota, mutta väliin mahtuu myös useita turhauttavia keikkoja, joissa yksikin havaituksi tuleminen johtaa välittömästi pelin päättymiseen ja uuteen yritykseen. Ihan oikeasti, Ubisoft: kehuiko kukaan niitä tehtäviä aiemmissa peleissä? Voisitteko jo hiljalleen herätä tekemään asialle jotain?

Siinäpä sitä sitten, Assassin’s Creediä koko rahalla. Paitsi ettei olekaan. Kuvittelin ennakkoon, että koko kolmiosainen tyrannien tarina olisi irronnut yhdellä 800 Microsoft-pisteen tai 10 euron ostoksella, jolloin rahalleen olisi saanut mukavasti vastinetta. Näyttää kuitenkin huolestuttavasti siltä, kuin jokainen parin tunnin mittainen episodi pitäisi ostaa erikseen. Tässä tapauksessa hinta on suorastaan naurettava, ellei nyt satu olemaan Assassin’s Creed III –megafani. Jos olet, osta toki. Muiden kannattaa suosiolla odotella roimia alennusmyyntejä tai kaikki DLC:t levylle heittävää vuoden peli –painosta.

 

 

 

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed III – haastattelussa pelin käsikirjoittaja ja historioitsija

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 1: renessanssin loistosta uudelle mantereelle

Assassin’s Creed III -tuplahaastattelu – aavoilta meriltä tehtäväsuunnittelun saloihin

Assassin’s Creed: The Secret Crusade – kirja avaa pelien lorea

Lue myös

Aliens: Colonial Marines (PC, PS3, Xbox 360)

Crash Time 5: Undercover (PC, PS3, Xbox 360)

Crysis 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

SimCity (Mac, PC)

Trials Evolution Gold Edition -ennakko (PC)

 

Keskustelu

Puhutte ihan totta. Syyllistyin nyt yleistykseen ja heijastin Assassin’s Creed III -mielipiteeni koko sarjaan, vaikka itsekin aikanaan tykkäsin Ezion tarinasta ja hahmosta todella paljon.

@1 Komppaan tätä. Tarina oli itselleni ehkäpä jopa tärkein ostopäätökseen vaikuttava tekijä.

Ja sitten vielä hieman toista mielipidettä:

”…useita turhauttavia keikkoja, joissa yksikin havaituksi tuleminen johtaa välittömästi pelin päättymiseen ja uuteen yritykseen. Ihan oikeasti, Ubisoft: kehuiko kukaan niitä tehtäviä aiemmissa peleissä?”

No itse kyllä ainakin pidin erittäin paljon. Tappelumekaniikan ollessa hyvä mutta liian helppo toi mukavaa haastetta ja vaihtelua että piti hieman hiiveskellä. Kyllähän joku semmonen ärsyttikin välillä mutta huomattavasti palkitsevamia tehtäviä pelata läpi omasta mielestäni.

”Mutta ei kukaan Assassin’s Creediä tarinan takia pelaa”

Kyllä minä ainakin. AC3 oli osittain juuri siksi täysi pettymys koska tarina ja hahmot oli todella surkeita. Toinen oli sitten rampautetut kontrollit ja typerät laivatehtävät.

Muropaketin uusimmat