Eastside Hockey Manager tarjoaa lätkäfanille nysväystä ja voitonriemua (PC)

29.02.2016 17:04 | Matti Leinonen

eastsidehockeymanager_arv_0kansiTekijä: Sports Interactive
Julkaisija: SEGA
Testattu: PC Windows 7 64-bit, AMD Phenom x4 960t, Radeon R9 280
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, Pentium 3, Intel Core tai AMD 1Ghz, 256Mt muistia, 800 megaa levytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, hinta 19,99 euroa (Steam)
Pelin kotisivu: http://www.eastsidehockey.com
Arvostelija: Matti Leinonen

eastsidehockeymanager_arv_035

 

Jääkiekko. Voi jumaleissön sitä sisäistä kuolemaa kun Venäjä tasoittaa kuusi sekuntia ennen finaalipelin loppua. Voi perkele kun suosikkijoukkueeni maalivahti on kuin Mielen imurimainoksesta karannut. Voi saatana kun valmentaja päätti sotkea hyökkäysketjuja ja tyypit sotkee menemään kiikaritehoilla.

Kiekkofanin elämä ei aina ole helppoa.

Joku voisi sanoa että tee itte paremmi. Nii teenkin. Eastside Hockey Manager antaa siihen mahdollisuuden.

eastsidehockeymanager_arv_01

Me ollaa hävitty tää peli..

Viime vuoden keväällä EHM hyökkäsi ihmisten tietouteen kuin kepulainen kansalaisen lompakolle. Early Access-versio ilmestyi Steamiin ja allekirjoittaneen pelikirjastoon. Jo tuolloin peli vaikutti valmiilta tekeleeltä.

Pelattavia liigoja löytyy 14 eri maasta, yhteensä 30 liigaa. Perinteinen NHL löytyy farmisarjoineen ja on Suomen Liigaa Mestiksineen ja Suomi-sarjoineen, ja jopa Japanin liiga. Pelaajien nimet ovat tuulesta temmattuja, mutta modiyhteisön tekemä kokoopanopäivitys tuo peliin oikeat pelaajat ja joukkueet. Nojatuolimanagerilla on siis valinnanvaraa, minkä joukkueen peräsimeen loikkaa.

Mutta vaikka peräsimestä onkin tiukka ote, täytyy tietää mihin suuntaan kääntää ja minkä verran. Joukkue koostuu muustakin kuin pelkistä pelaajista. Vaikka pelaajat olisivat kivenkovia maalitykkejä, täytyy valmennuksen ja taktikoinnin osua kohdalleen. Otteluita voi halutessaan seurata ja pelin aikana voi tehdä muutoksia taktiikoihin ja kentällisiin.

Tai paremminkin täytyy tehdä. Kun alussa otetaan riskejä, hyökätään niin perkeleesti ja lyödään taululle mukava johtoasema, ei se siellä itsestään säily. Menoa täytyy muuttaa puolustavammaksi ja riskinottoa vähentää ettei veskari kaiva kiekkoa liian usein oman selkänsä takaa. Jos otteluiden seuraaminen on liian jännää ja strategioiden muuttelu vaivalloista, voi joukkueen koutsin pistää hoitamaan ottelunseurannan. Enemmän kuin suositeltavaa, ainakin itselläni.

eastsidehockeymanager_arv_02

eastsidehockeymanager_arv_03

Tappion karvasta kalkkia saavat maistaa muutkin kuin näytön ja tuolin välissä istuva persoona. Joukkueen johtoa eivät tappioputket miellytä, pelaajien moraali hipoo lattiaa, fanit alkavat nousta barrikadeille ja kengänkuva perskannikoissa alkaa muodostua todeksi.

Mutta ei managerointi jää pelkästään ketjujen muodostamiseen ja taktikointiin. Pitää olla valmentajat, apukoutsit, skoutit ja muu henkilöstö. Täytyy pitää silmällä joukkueen nuoria lupauksia, jotka pelaavat vielä omissa liigoissaan. Sivusilmä kovana pitää seurata siirtomarkkinoita.

Peli antaakin joka päivä ilmoituksia skouttien pelaajasuosituksista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Jos joku joukkueen sopimuspelaaja menestyy junioriliigassa tai maajoukkueessa, siitäkin ilmoitetaan. Valikoiden käyttö on tosin välillä hieman sekavanoloista, kun esimerkiksi yrittää saada eteensä listaa farmiliigan pelaajista tai skouttausraportteja.

eastsidehockeymanager_arv_04

Paljon erilaista nysväystä löytyy. Mutta se ei ole huono asia. Päinvastoin. Eastsidessa joukkueen menestys on täysin pelaajan käsissä ja päätöksistä kiinni. Tappioputki ja maalien vähyys voi olla turhauttavaa, mutta kaikki vaiva palkitaan, kun kentälliset loksahtavat kohdalleen, taktiikat ovat oikeat ja taululta löytyy mahtavat voittolukemat. Nyt faneilla on syytä hymyyn.

Eastside on pakko-ostos kovimmalle kiekkofanille. Vaikka se onkin mittavampaa nysväystä ja joskus hermojakiristävää, silti sitä jaksaa pelata innoissaan. 19,95 euroa on pieni hinta pelistä, jonka parissa sujahtaa helposti useampikin tunti.

Ps. Oikeat kokoonpanot voi muuten ladata täältä.

 

Maestro Remes itse.

Maestro Remes itse.

 

Lisää aiheesta

Eastside Hockey Manager –ennakko (PC)

Football Manager 2013 (Mac, PC)

Football Manager 2015 (Linux, Mac, PC)

Kotimaiset pienpelitekijät osa 2: Areenat ja Seppo Suorsa

Rock Managerin julkaisu – pistetään rokaten