Uusimmat

King Oddball (Android, iOS, Mac, PC, PS4, PSV, WP8 )

29.04.2014 14:57 Niklas Isberg

Tekijä: 10tons
Julkaisija: 10tons
Testattu: PlayStation 4
Saatavilla Android, Blackberry, bada, iPad, iPhone, Mac, PC, PlayStation 4, PlayStation Vita, Symbian, Windows Phone 8, webOS
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, 800 Mhz tai nopeampi, 256 Mt muistia
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, 6,99€
Pelin kotisivu: http://www.10tons.com/Game/king_oddball.html
Arvostelija: Niklas Isberg

 

Kuningas Outopallo on hyvin, hyvin vihainen. Päätä kiristää tiukka pipo ja tuulessa heiluu ylimalkaisen pitkä kieli. Tuohtunut kuningas julistaa sodan koko maailmaa vastaan ja lähtee valloitusretkelle aseenaan kolme kiveä.

King Oddballin idea on hyvin yksinkertainen. Vapauta kielen päässä heiluva kivi oikeaan aikaan tuhotaksesi kaikki viholliset kentältä. Idea on hieman samankaltainen kuin muissa vastaavissa puzzle-peleissä, kuten esimerkiksi Angry Birdsissa, mutta kiven heittäminen ei ole yhtä kontrolloitavissa. Tuuripeliä King Oddball ei kuitenkaan kokonaan ole, sillä osissa kentissä tarvitsee tosissaan miettiä, miten kiven heittää.

Kivi, kivempi, kivin

Kentän alussa pelaajalla on kolme kiveä, mutta ekstrakiviä voi ansaita joko sinkoamalla kiven takaisin kuninkaan naamaan tai tuhoamalla kolme vihollista peräkkäin. Tällöin kivi muuttuu kultaiseksi, joka ei kuitenkaan vaikuta sen tuhovoimaan. Kentille on ripoteltu myös erilaisia esteitä hankaloittamaan tuhoprosessia. Tiili-, metalli- ja hiekkaesteet hidastavat liikettä, jotka tuhoavat painonsa ansiosta myös samalla vihollisia. Pelin edetessä kentistä löytyy enemmän haastetta, jolloin läpäisyä ei voi jättää pelkän onnen varaan.

Pelikenttä koostuu yhdeksästä 4×4-ruudun kokoisesta alueesta, jotka avautuvat kenttien läpäisyllä. Sekaan on piilotettu myös haastetehtäviä, kuten kranaattitehtävät ja yhden kiven varassa pelaaminen. Yleisön pyynnöstä peliin lisättiin myös mahdollisuus pelata jo läpäistyjä kenttiä uudestaan, mutta pienellä jipolla: viimeistä kiveä ei saa käyttää.

Mobiilipeli ilman kosketusnäyttöä

Pelin grafiikka on viehättävää ja taustalla soiva musiikki harmonikkoineen toimii hyvin sen enempää ärsyttämättä. Pelasin siviilielämän puitteissa korkeintaan tunnin kerrallaan, mutta pidempi sessio olisi saattanut jo puuduttaa. Idea alkaa toistaa itseään hyvin nopeasti, jolloin myös äänimaailma saattaa alkaa rassata.

King Oddball on julkaistu monen monelle alustalle, mistä kiitos studion omalle pelimoottorille. Versioinnin helppouden ansiosta peli käännettiin myös tehokonsoleille. Oddball on kuitenkin ehkä hieman liian yksinkertainen konsolipeliksi, sillä pelaaminen koostuu loppujen lopuksi vain yhden nappulan painelusta. PlayStation 4 -versio olisi kaivannut jotain uutta, kuten kosketuslevyn hyödyntämistä, jolloin se olisi tarjonnut kiinnostavampaa pelattavaa ja tarjonnut enemmän kuin mobiiliversiot.

Kuningas Outopallo on loistava peli mobiililaitteille, joilla pelaaminen on ylipäätään lyhyiden tylsien hetkien täytettä. Hinnoittelun eron konsolien ja mobiililaitteiden välillä ymmärtää, mutta toisaalta täysin saman pelin saa puhelimelle tai tabletille vaivaisella puolellatoista eurolla. King Oddball jääkin valitettavasti hieman vaisuksi kokemukseksi PlayStation 4:llä.

 

 

Lue myös

Betrayer (PC)

Hearthstone: Heroes of Warcraft (iOS)

Lego The Hobbit (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox One, Xbox 360)

Lightning Returns: Final Fantasy XIII (PS3, Xbox 360)

Moebius: Empire Rising (Mac, PC)

Paper Jumper (iOS)

Spellforce 2: Demons of the Past (PC)

TxK (PSV)