Uusimmat

Mario Party: Island Tour (3DS)

30.01.2014 14:30 Mikael Miilumäki

Tekijä: Nd Cube
Julkaisija: Nintendo
Testattu: 3DS
Saatavilla: 3DS
Pelaajia: 1, 2-4 (lähiverkossa)
Pelin kotisivu: Mario Party: Island Tour
Arvostelija: Mikael Miilumäki

Bilepelit ovat mielenkiintoinen ilmiö. Kun kehittäjät pistävät parastaan, niin ne voivat tarjota tunneiksi hupia erilaisissa illanistujaisissa. Mutta kun kehittäjät eivät oikein jaksa rankan viikonlopun jälkeen panna kaikkea likoon, niin tulokseksi saadaan Mario Party: Island Tourin kaltaisia tekeleitä.

Mario Party -sarjalla on pitkät perinteet, eikä ihme. Sarjassa on nähty useita aidosti hauskoja pelejä, joiden parissa on helposti saanut tapettua aikaa ja tuhottua ystävyyssuhteita. Island Tour koostuu pääosin lyhyistä minipeleistä, jotka kestävät sekunneista pariin minuuttiin. Pikaiset minipelit sopivat hyvin käsikonsolille, kun ottaa huomioon, että yksinpeliä pelataan pienissä sessioissa junissa ja busseissa. Olisi silti toivottavaa, että pikaisista pelihetkistä nauttisi edes pikkuisen enemmän.

Parhaillaan minipelit hyödyntävät 3DS:n erilaisia ominaisuuksia hyvin. Välillä ohjataan tankkia kääntelemällä laitetta kaikissa ilmansuunnissa ja välillä pelaaminen hoidetaan pelkästään kosketusnäytöllä tai napeilla. Laitteen ominaisuuksista hyödynnetään melkein kaikkia, mikä on tietyllä tavalla kunnioitettava suoritus. 3DS:n kallisteluun ja heilutteluun nojaavat minipelit menettävät kuitenkin viehätyksensä nopeasti, kun itse minipelit ovat tylsiä.

Yksinpelinä en voi suositella uusinta Marion uusimpia kekkereitä kenellekään. Tietokoneen ohjaamista hahmoista ei ole vastusta oikein nimeksikään. Suurempi ongelma on kuitenkin se, että pelin pelaaminen ilman paria kaveria on auttamattoman tylsää. On toki selvää, että tämän tyylisiä pelejä ei koskaan suunnitella yksinpeleiksi. Moninpelinä Marion uusimmat kekkerit saavat pikkuisen lihaa luidensa ympärille. Minipelit nojaavat kuitenkin liiaksi onneen taidon sijaan, mutta muutamat naurut pelistä saa silti irti. Oma ongelmansa on siinäkin, että moninpeli ei onnistu samalla konsolilla lainkaan, mutta onneksi teos sentään tukee Download Play –ominaisuutta. Sen avulla pelin voi jakaa langattomasti muille 3DS:n omistajille hurvittelua varten.

Kun tylsään pelaamisen lisätään mitäänsanomaton ulkoasu ja vaatimaton ääniraita, niin pelistä jää ontto vaikutelma. Jos minipeleissä olisi panostettu enemmän laatuun kuin määrään, voisi pelin parissa viettää tulevaisuudessakin aikaa. Tällaisena Mario Party: Island Tour jää yhden illan huviksi.

 

Lisää aiheesta

Mario Party 8 (Wii)

Mario Party 9 (Wii) 

Mario Party DS (DS)

Lisää aiheesta

Doki-Doki Universe (PS3, PS4, PSV)

Spacebase DF-9 –ennakko (Linux, Mac, PC)

Thunder Wolves (PC, PS3, Xbox 360)

Turbo Dismount –ennakko (PC)

Wonderbook: Book of Potions, Diggs Nightcrawler ja Walking with Dinosaurs

World of Warplanes (PC)