Uusimmat

RGB Express (iOS)

04.11.2014 17:15 Jukka O. Kauppinen

Tekijä: Bad Crane
Julkaisija: Bad Crane
Testattu: iPad Mini
Saatavilla: iOS
Laitevaatimukset: iOS
Tulossa:: Android
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, hinta 2,69 euroa (App Store)
Pelin kotisivu: http://rgbexpress.com
Arvostelija: Jukka O. Kauppinen

 

Kotimainen indiekehittäjä Bad Crane tarjoaa aivopähkinöiden ystäville ilahduttavan pikkupelin, joka on sekä niin nätti kuin pikseli voi ylipäätään olla, että myös yllättävän kierosti suunniteltu puzzlepeli. Enpä olisi uskonut, että posteljoonin elämä voi olla näin pulmallista, vaikka toimistoamme hukassa kiertävät lähetit ovatkin lähes jokaviikkoinen tapaus.

ISO JA HUUTOMERKEILLÄ VARUSTETTU HUOMAUTUS:

Allekirjoittanut tuntee Bad Cranen pelikehittäjät läheisesti ja henkilökohtaisesti. Olemme olleet samalla demoscenetaipaleella parikymmentä vuotta ja yksi heistä on paitsi jäsen samassa nörttikerhossa, myös asuu muutaman korttelin päässä ja on kaiken lisäksi tehnyt (kaveripalveluksena) grafiikkaa Domelle. Siten tämä arvostelu on ehdottomasti subjektiivinen ja värittynyt ja puolueellinen ja kaikkea sellaista. Tosin samasta syystä en ole uutisoinut pelistä lainkaan ja lykkäsin arvostelunkin tekemistä. Arvostelun tekstiosuus on kaveriussyistä minimoitu, joten katso pelivideot ja tee omat johtopäätöksesi pelin hyvyydestä. Kiitos, JOK.

Luvatut huutomerkit: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

RGB Express on vekkuli peli lähetin elämästä. Samalla sen nimi on oiva sanaleikki, joka kertoo mistä on kyse. RGB. Red, Green, Blue. Vihreä paketti haluaa vihreään taloon. Punainen punaiseen. Ai ruudulla on useampia lähettejä, erivärisillä autoilla. Siinäpä lisähaastetta: punainen paketti on kuljetettava punaiseen taloon punaisella pakulla. Ja niin edelleen.

Nintendon Advance Wars -pelin karttoja muistuttavissa kaupungeissa on kuitenkin outoja sääntöjä. Yksikään auto ei voi ajaa samaa katua kahdesti. Eri autojen reitit eivät saa olla päällekkäisiä, joskin risteyksissä ne voivat huristaa toistensa ohi. Kaduilla voi olla myös outoja haasteita kuten noususiltoja, jotka nousevat ja laskevat kaduille sijoitettujen kytkimien päälle ajettaessa.

Julkaisuversiossa on noin 240 kenttää, joita tahkotessaan miettii välillä väkisinkin, että kyllä on kieroa kenttäsuunnittelua. Pelaaja kun ensin vetelee sormellaan autoille reitit ja Play-nappia painamalla katsoo miten pakujen huristelevat. Kunkin uuden kaupungin tutoriaalikentissä homma on toki alkuun helppoa, kun pelaajalle näytetään uusia jippoja, mutta sitten puzzlejen vaikeustaso nousee jyrkästi. Pelaaja ei putoa missään vaiheessa täysin kärryiltä, mutta kyllä näitä saa miettiä välillä kotvan jos toisenkin. Miten kieroja reittejä autojen pitäisi oikein kiertää ja missä järjestyksessä? Reittejä voi kuitenkin testailla vapaasti eikä haittaa, jos reitin koeajolla pelti meneekin vähän ruttuun. Ja kyllä kinkkisen kentän lopussa lämmittää mieltä, kun autot pääsevät perille.

Söpö, helppo ja sopivan kierolla tavalla haastava älypeli.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Division Cell (Android, iOS)

Fates Forever (iPad)

Hohokum (PS3, PS4, PSV)

Minecraft: PlayStation 3 Edition (PS3)

Peggle 2 (Xbox 360, Xbox One)

Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (iOS, PC)

Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call (3DS)

Zero Escape: Virtue’s Last Reward (3DS, PS Vita)