Uusimmat

Squids Odyssey (3DS, Wii U)

11.08.2014 16:45 Mikael Miilumäki

Tekijä: The Game Bakers
Julkaisija: The Game Bakers
Testattu: 3DS
Saatavilla: 3DS, Wii U
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli Hinta 12.99€
Pelin kotisivu: Squids Odyssey
Arvostelija: Mikael Miilumäki

squids_dome_peli_tahdet_25

 

Olen kuullut, että maailman valtameristä tiedetään vähemmän kuin avaruudesta. Kuulostaa uskomattomalta, mutta pitää varmasti täysin paikkansa, vaikka avaruus onkin hitusen jännittävämpi paikka kuin Itämeri. Mutta mitä merien pohjasta sitten löytyy? Ranskalaisen The Game Bakersin mukaan kalmarit taistelevat koko merikansaa uhkaavaa mustaa mönjää vastaan viimeiseen lonkeroon asti. Jestas miten jännittävää!

Päällisin puolin Squids Odyssey on varsin tavallinen vuoropohjainen roolipeli, jota ryhditetään parilla simppelillä kikka kolmosella. Pelaaja valitsee muutamasta eri hahmoluokasta mieleisensä kokoonpanon kurittamaan valtameren pahoja voimia. Mukana on niin parantajaa, kestävää tankkia, aseita kantavaa lännensankaria kuin nopeasti liikkuvaa pikkumustekalaa. Hahmoluokat eroavat jonkin verran toisistaan, mutta niihin kaipaa silti jatkuvasti lisää vaihtelua. Jokainen hahmo on oma persoonansa, mutta mielenkiintoiseksi en kehuisi yhtäkään musteruiskua.

Hahmoja ohjataan joko 3DS:n kosketusnäytöllä tai tatilla. Mustekalojen lonkeroita venytetään ja vesipedot liukuvat eteenpäin törmäillen vihollisiin ja kaikkeen mitä eteen sattuu. Kikka menettää viehätyksensä heti kun kentistä tulee liian isoja ja hahmojen liikuttaminen alkaa tuntua liian tylsältä ja työläältä. Pienemmissä kentissä pelaaminen on huomattavasti hauskempaa, mutta liian usein pelimekaniikat tungetaan väkisin liian isoihin saappaisiin. Jos kaikki kentät olisivat pieniä areenoja joilla keskityttäisiin pelkästään taistelemiseen, niin pelaaminen olisi varmasti paljon miellyttävämpää.

Deep Blue Sea

Vihollisia voi nujertaa joko törmäilemällä tai sitten ilkeät katkaravut voi lennättää kentän ulkopuolelle parilla hyvin tähdätyllä iskulla. Kannattaa kuitenkin varoa, sillä pelaajan omat hahmot uivat myös helposti suoraan kuilun pohjalle. Kentistä löytyy myös menoa haittaavia merivirtoja ja piikikkäitä merisiilejä, joita voi käyttää myös hyödyksi.

Koska hatut ovat tunnetusti pelaajien mielestä parasta koskaan, niin niidenkin kanssa pääsee leikkimään. Hattuja ostamalla hahmoista saa vahvempia, ja niille voi sovittaa mieleisiään päähineitä. Pakko myöntää, että kun karskille lännensankarille sovitti nuppia koristamaan fedoran, niin saatoin hymyillä hetken.

Jos tarkoituksena on jättää pelaajan suuhun keskinkertaisuuden karvas maku, niin ulkoasu tukee tätä suunnitelmaa loistavasti. Onhan sitä rumempiakin ilmestyksiä tullut 3DS:llä vastaan, mutta mitä sitten? Jos mokoma herättäisi edes vahvoja vihan tunteita, niin tämän odysseian olon saattaisi muistaa vielä pelaamisen jälkeenkin. Nyt pelin jokaiselta osa-alueelta huokuu silkka keskinkertaisuus.

Ensimmäinen lajissaan

Hieman yllättäen Game Bakersilla tehdään historiaa. Squids Odyssey on nimittäin ensimmäinen cross-buyta tukeva esitys Nintendon konsoleilla. Koska Nintendo on kuitenkin Nintendo, niin ilman kommelluksia ei kokeilu onnistu. 3DS-version ostajat saavat ladata pelin uudestaan Wii U:lle ilman erillistä maksua, mutta ei toisinpäin. Pelitallennuksia ei pysty jakamaan eri versioiden välillä. Jos kotoa löytyvät molemmat konsolit, niin Wii U:n versiota ei siis kannata edes harkita. Euroopan rajojen sisällä asuvat voivat myös taputella toisiaan selkään, sillä tarjous koskee vain meidän mannertamme. Kyllä vanhalla mantereella nyt kelpaa asustaa!

Kaiken kaikkiaan, kyseessä on peli josta ei jää käteen yhtään mitään. Esitys on kautta linjan mauton, hajuton eikä siitä muista läpipeluun jälkeen edes alkuruutua. Tekijät ovat yrittäneet saada peliin persoonallista tunnelmaa, mutta toteutus jää puolitiehen. Yritys hyvä kymmenen, mutta 3DS:ltä löytyy vino pino parempia roolipelejä.

 

 

Lisää aiheesta

Always Sometimes Monsters (PC)

Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4)

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure (Mac, PC)

The Last of Us Remastered (PS4)

The Walking Dead Season 2 Episode 4: Amid the Ruins (Mac, PC, PS3, Xbox 360)