Uusimmat

Surgeon Simulator Touch (iOS)

02.06.2014 15:00 Jukka O. Kauppinen

Tekijä: Bossa Studios
Julkaisija: Bossa Studios
Testattu: iPad Mini
Saatavilla: iOS, Mac, PC,
Pelaajia: 1, 2 (lähiverkossa)
Muuta: Ladattava peli, PC/Mac-version hinta 9,99 euroa, iOS-version 6 euroa
Pelin kotisivu: http://www.surgeonsim.com
Arvostelija: Jukka O. Kauppinen

Surgeon Simulator oli viime vuonna huikean yllättävä ja piristävä nettihitti. PC:lle julkaistu indiehupailu oli verihurmeista ja yliampuvaa sekoilua, jossa suolet, elimet, luunkappaleet ja kaikki muutkin elimet lentelivät minne sattuu. Kirurgiakomedia oli niin kaheli, ettei sitä voinut ottaa tosissaan millään tasolla. Eipä siis ihme, että siitä tulikin pienoinen nettihitti, myös myynnillisesti.

Ikävämpi juttu, ettei teoksen iPad-versio yllä likimainkaan samalle tasolle.

Surgeon Simulator Touch tuo mobiililaitteille PC-pelin idean oivan muttei toteutusta. Homman juju on yhä se, että pelaaja haastetaan tekemään eeppisiä leikkausoperaatioita, joissa kaikki menee keskimäärin jokseenkin pieleen.

PC-pelin juju oli nimenomaan käsittämättömässä pelattavuudessa, kontrollit kun olivat niin kahjot ja fysiikkamallinnus niin yliampuvaa, että pelaaminen hiiren ja näppäimistön yhdistelmällä oli silkkaa sekasotkua. Työkalut, elimet ja kaikki lentelivät vain minne sattuu ja pelaajaa nauratti, silloin kun ei oksettanut.

Touch ei tavoita tästä mitään, paitsi ehkä tahattoman kaaoksen, mutta aivan väärällä tavalla.

Kontrollit on muutettu kosketusnäytölle kahdelle sormelle, mutta toteutus on pielessä. Vaikka pelaaminen on nytkin kaaosta, kun työkalut jumivat rintakehän alle ja pora katoaa leikkauspöydän alle, niin kosketusnäyttöhiplaus vain ärsyttää ja rassaa. Työkalujen hallinta ei tunnu luontevalta tai hauskalta, ja leikkeleminen on muuttunut tuskalliseksi koheltamiseksi. Vitsi ei enää toimi eikä naurata, eikä leikkauspöydän sekamelska suinkaan kutita nauru- vaan ärtymyshermoja.

Vaikka Touch on periaatteessa entisensä, jopa PC-versiota laajempi ja monipuolisempi, niin ei tämän parissa viihdy.  Ei edes lähiverkossa moninpelinä. Sen sijaan että kaksi pelaajaa pääsisi sähläämään yhtaikaa samaa potilasparkaa, niin operaatiot tehdäänkin vuoronperään. Kurja ratkaisu, jota ei jaksa kokeilla yhtä onnetonta yritystä enempää.

 

Lue myös

Disney Infinity – hahmokatsaus (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, PC)

Fables: The Wolf Among Us Episode 4: In Sheep’s Clothing (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)

NES Remix 2 (Wii U)

Pinball Arcade (multi)

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (3DS)

Rekoil: Liberation (PC, Xbox 360)

Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)