Uusimmat

Arcade-peligenre on kuollut, julistaa suomalainen Housemarque-pelistudio

01.11.2017 21:26 Muropaketin toimitus

Kotimainen Housemarque-pelistudio on päättänyt lopettaa arcade-pelien kehittämisen.

Arcade-peligenre on kuollut, julisti suomalainen Housemarque-pelistudio tänään tiedotteessaan. Vaikka studio saattaa hieman liioitella lausunnossaan, ei Housemarque aio enää palata genren pariin. Pelitalo on tehnyt todella loisteliaita arcade-pelejä yli 20 vuoden ajan, kuten Super Stardustista ja Nex Machinasta hyvin näkee.

Ongelma on tuttu ja tuskallinen: raha. Arcade-pelit eivät myy niin hyvin, että niiden tekemisessä olisi järkeä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Housemarque jatkaisi pelien kehittämistä, vaan kyseinen genre on heidän osalta loppuunkäsitelty. Onkin mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan studio jatkossa aikoo peliensä osalta keskittyä.

Housemarque kertoo tiedotteessa, että vaikka heidän pelinsä ovat olleet arvostelumenestyksiä ja voittaneet lukuisia pelialan palkintoja, eivät ne ole käyneet kovin kummoisesti kaupaksi. Pelitalon pelejä on ollut tarjolla ilmaiseksi esimerkiksi PlayStation Plus -asiakkaille, mutta se ei auta maksamaan kehityskuluja, jotka ovat mittavat korkeatasoisen tuotannon vuoksi.

Pelitalo veti johtopäätökset uuden suunnan suhteen Nex Machina -pelin julkaisun jälkeen. Peli julkaisiin aiemmin tänä vuonna, eikä se ole Housemarquen mukaan käynyt juurikaan kaupaksi. Sen myötä studio päätti lopettaa pitkäaikaisen sitoutumisen huippulaatuisten arcade-pelien työstämiseksi.

”Vaikka arcade-genrellä on aina ja ikuisesti erityinen paikka sydämissämme, peliteollisuus on liikkumassa moninpelikokemuksiin sekä vahvoihin ja eläviin peliyhteisöihin. Niinpä Housemarquen on aika liikkua juuri tähän suuntaan. Siksipä Nex Machina ja Matterfall tulevat olemaan viimeiset kaltaisensa Housemarque-pelit”, kerrotaan tiedotteessa.