Uusimmat

Artikkeliyhteenveto: Combat Mission, iOS-pelit, 3DS, SOCOM, World of Tanks…

28.04.2011 21:30 Jukka O. Kauppinen

Edellinen viikko oli sen verran vauhdikas artikkelirintamalla, että vaihteeksi on syytä tehdä arvosteluviikko-koosteen lisäksi erillinen artikkeliyhteenveto. Luettavaa riittää!

Combat Mission: Battle for Normandy – haastattelussa Steve Grammont

Yhdysvaltalainen Battlefront.com tunnetaan indie-pelimyynnin ja niin sanotun guerillamyynnin pioneerina, sen lisäksi että firman Combat Mission -pelisarja on yksi tunnetun maailmankaikkeuden parhaimmista strategiapeleistä.

Saimme sähköpostin päähän toisen lähiaikoina julkaistavan Combat Mission: Battle for Normandy -pelin pääsuunnittelijoista. Steve Grammont vastasikin auliisti tiedusteluimme sotastrategian olemuksesta.

iOS-pelit testissä 2: Neuroshima Hex, Memodies, Get Outta My Galaxy!, Bang! ja Cut the Rope

iOS-pelien katsauksemme jatkuu. Tällä kertaa tarkasteluun on osunut peräti kaksi kotimaista peliä, sekä muutama väännös mainioista lautapeleistä. Toimiiko korttien ja pahvimerkkien pyörittely digitaalisesti ja osataanko Suomessa tehdä muitakin pelejä kuin Angry Birdsejä? Kohta se selviää!

3DS-pelit testissä – mitä konsolin alkuvaiheen pelit tarjoavat?

Historian saatossa kolmiulotteisuudesta on yritetty tehdä isoa juttua useampaankin kertaan, mutta koskaan se ei ole oikein ottanut tuulta. Näin on tapahtunut sekä elokuvien että pelien kanssa; Virtual Boy on Nintendon oma harha-askel 3D-pelaamisen maailmassa.

Nyt Nintendon kehitystiimi on todennut maailman olevan valmis uudelle 3D-pelilaitteelle. Uusi laite ei kuitenkaan ole mitään, ellei sillä ole sitä hyödyntäviä pelejä.

Domen testissä Augmented Reality Games, Nintendogs & Cats, Pilotwings Resort, PES 2011, Rayman 3D, Ridge Racer 3D, The Sims 3 ja Super Street Fighter 3D Edition.

SOCOM: Special Forces – erityisesti moninpelaajille

Suomessa paistoi jo aurinko ja talvet lumot lorottivat iloisesti katoja reippaina puroina. Keväisestä fiiliksestä huolimatta muutos englantilaiseen versioon keväästä oli järisyttävä. Lehdet paistattelivat ”vuoden tähän mennessä lämpimin päivä” -otsikoilla, tytöt pelmasivat hiekkarannoilla bikinissä ja Jukka O. kantoi kameralaukkua hiki otsalla kiiltäen, siitäkin huolimatta että takki oli jo ripustettu repunkulmaan.

Kevättä siis riitti, vaikka muille lainattavaksi. Mutta emmehän me Lontoossa kevätauringon takia olleet. Meidän kohteemme löytyi vanhan sillan uumenista, sillä holvikaarten väliin rakennetussa studiossa oli kokeiltavana SOCOM 4.

World of Tanks – haastattelussa tankkimorpin tekijät (osat 1-9)

Wargaming.netin jampat ovat pitkän linjan strategisteja. Firman ensimmäinen peli oli vuonna 2000 julkaistu DBA Online, minkä jälkeen mainetta on niitetty muun muassa Massive Assault -sarjalla ja toissavuotisella Square Enixin julkaisemalla RTS-peli Order of Warilla.

Nyt kaverit keskittyvät World of Tanks -nettisotapelinsä viimeistelyyn ja viralliseen julkaisuun länsimaissa. Studion edustajat piipahtivat myös Suomessa kertomassa tulevasta. Dome haastatteli herroja asianmukaisessa ympäristössä eli Parolan panssarimuseossa.

Warhammer 40k: Space Marine – ensitestissä äijämäisin peli, ikinä?

Space Marine on Warhammer-kultin uskovaisille peli, jonka pelkän logon edessä poltetaan uhritulia. Maailman äijämäisimmän pelisarjan seuraava osa kun tarttuu aiheeseen räiskintäpelinä, jossa ei tulivoimaa säästellä.

Domella oli mahdollisuus ottaa peliin lähituntumaa ja niinhän siinä kävi, että Kauppinen marssi ensitesti-sessiosta pois vakaa aikomus hakea isona avaruusmerijalkaväen riveihin.

iOS-pelit testissä 1: Algebra Touch, Battleheart, Dungeon Raid, Enviro-Bear 2000 ja Keg Bearer

Ei, tämä ei ole myöhästynyt aprillipila. Dome arvostelee iOS-pelejä. Emme toki mitenkään leipätyöksemme, mutta kun talosta iPad 2 kerran löytyy, pitäähän senkin peleihin tutustua. Ehkä samalla saamme todistettua joko oikeaksi tai vääräksi sen myytin, että Applen laitteille on olemassa yhteensä kaksi pelaamisen arvoista peliä.

No, vakavasti puhuen, onhan niitä oikeasti paljon enemmän. Satojen tuhansien julkaistujen ohjelmien joukkoon mahtuu paljon kuraa, mutta myös paljon hyviä ohjelmia. Ja niitä tulemme nyt toivottavasti viikoittaisessa katsauksessamme käsittelemään.

World of Tanks -panssarisotapelin tekijät Panssarimuseolla

Onko peli nimeltään World of Tanks tuttu? Luultavasti, ainakin nimeltä. Tämä parin viikon kuluttua virallisesti ilmestyvä nettimoninpeli on ihastuttanut ja viihdyttänyt suuressa määrin suomalaisiakin pelaajia viimeisen vuoden aikana. Sen tekijät piipahtivat myös Suomessa kertomassa tulevasta.

iPad 2 pelimiehen perspektiivistä

Applen odotettu ja jonotettu iPad 2 on vihdoin täällä. Oikeastaan se on ollut täällä jo useamman päivän, mutta eihän laitteesta toki mitään tohdi kirjoitella heti kaupasta kotiin päästyään. Nyt käyttötunteja on takana jo useampia kymmeniä, joten uskon pystyväni vastaamaan siihen tärkeimpään kysymykseen: onko siitä mihinkään?

Lisää luettavaa Domen Artikkelit-sivulla.

Muropaketin uusimmat