CastleStorm yhdistelee keskiaikaa, huumoria ja Angry Birdsiä

02.08.2013 19:00 Miikka Lehtonen

Angry Birds teki yksinkertaisella fysiikkapeli-ideallaan euron jos toisenkin rahaa kehittäjilleen. Niinpä samalla idealla riittää muitakin yrittäjiä, kuten vaikka tuoreimpana CastleStorm. Mutta omiakin ideoita löytyy.

Zen Studiosin CastleStorm on mainio peli. Idea on tuttu Angry Birdsistä: vasemmassa laidassa on katapultti, oikeassa vihollisen linnake. Ammu se romuksi fysiikkapohjaisesti ja sitten eteenpäin. Mutta löytyy pelistä omaperäisiäkin ideoita.

Näistä merkittävin on se, että vastustaja ei vain passiivisesti odottele kivisadetta, vaan heittelee omalla aseistuksellaan romua pelaajan linnakkeen niskaan. Niinpä kyseessä onkin kilpailu siitä, kumpi ehtii ensin kaataa vastustajan mökin.

Eivätkä linnat ole myöskään pelkkiä passiivisia pölkkypinoja, vaan niiden sisällöllä on merkitystä. Erilaiset ammukset, bonukset ja taistelukentällä toisiaan mätkivät joukot kun on sidottu tiettyihin huoneisiin. Kun huone hajoaa, bonus, ammus tai yksikkö häviää myös.

Ja todellakin: taistelukentällä toisiaan mätkivät joukot. Hieman Lords Management –pelien tyyliin taistelukentällä kävelee linnasta toista kohti mosurien armeija, joka perille päästyään yrittää siepata linnassa olevan lipun, mikä päättää myös pelin. Niinpä ideana onkin spawnailla taistelukentälle oikeanlaisia joukkoja tai hypätä itse sankarin saappaissa mukaan pätkimään vihollisia.

Tutustumisen arvoinen tapaus!

Lue arvostelu!