UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 31/2014: The Last of Us Remastered, Shovel Knight, Tropico 5, Xtrfy XG1-R LED, Nelinpeli

08.08.2014 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 31 muun muassa…

  • The Last of Us Remastered (PS4)
  • Shovel Knight (3DS, Linux, Mac, PC, PS4, Wii U)
  • Tropico 5 (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox 360)
  • Xtrfy XG1-R LED -pelinäppäimistö on ledillisen värikkyyden multihuipentuma
  • Nelinpeli Podcast 057: Kummituskäsi
  • Mulkaisu: Mario Kart 8

The Last of Us Remastered (PS4)

The Last of Us oli viime vuoden parhaita pelejä muutamalla pienoisella valituksen aiheella ryyditettynä. Jo tuolloin manailin, että kunpa peli olisi julkaistu muinaisen PlayStation 3:n sijaan muutamaa kuukautta myöhemmin PlayStation 4:lle.

Ja hei, joskus toiveet toteutuvat, sillä nyt on käynyt juuri niin. Mutta onko kokemus niin hyvä, että uudelleenosto on perusteltua?

 

Shovel Knight (3DS, Linux, Mac, PC, PS4, Wii U)

Retro on in. Pelikehittäjä toisensa jälkeen luotaa inspiraatiota vanhoista pikselityyleistä, chiptuneista ja muista menneisyyden herkuista. Mutta harva – jos mikään – retroviritelmä on ollut yhtä uskottava kuin Shovel Knight.

Kickstarterissa hirvittävän potin rahaa kerännyt peli on nimittäin tehty menneisaikojen rajoituksia noudattaen, mutta on siinä sivussa myös älyttömän hyvä peli.

 

Tropico 5 (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox 360)

Ilmassa tuoksuu tulinen ruoka, ympärillä on joukko iloisia ihmisiä ja läheisestä kuppilasta kantautuu rytmikästä musiikkia. Iloista ilmapiiriä varjostaa kuitenkin synkkä todellisuus, sillä kodittomien ja työttömien määrä kasvaa eikä kaduilla ole turvallista kävellä yksin. Presidentti koettaa parantaa asioita, mutta epäonnistuu yrityksessään tuhlatessaan rahaa turhuuksiin. Kapina alkaa ja vihainen kansa nousee barrikadeille.

Artikkelit

Xtrfy XG1-R LED –pelinäppäimistö on ledillisen värikkyyden multihuipentuma

Mustaa pahvilaatikkoa hypistellessäni jännitys kipusi pitkin selkärankaani, sillä takana oli kymmenen jo kymmenen vuotta yhteistyötä yhden ja saman näppäimistön kanssa. Vuosien mittaan kaikki muu tietokoneessani oli vaihtunut luonnollisella vauhdillaan, mutta tuo näppäimistö oli kuin torakka, joka ei suostunut kuolemaan työpöydän luonnontilan myllerryksessä. Sen aika oli kuitenkin lopulta koittanut, käsissäni oleva laatikko sisälsi jotain uutta ja ihmeellistä. Jotain, joka tulisi räjäyttämään tajuntani yksi napautus kerrallaan. Laatikossa on Xtrfy:n XG1-R LED –näppäimistö.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 057: Kummituskäsi

Nelinpelin viimeinen podcast ennen reilun kuukauden mittaista kesätaukoa! Jeskamandeera! Härregyd! Voi vitsit! Onneksi luvassa on jälleen kerran valurautainen annos Suomen komeinta ja karvaisinta pelitarinaa lämmittämään kohmeisimmatkin korvaröörit kuuden kilotonnin celciuksiin!

Nelinpeli Podcast ampaisee tämän audiovisuaalisen täyslatingin myötä kesätauolle ja palaamme ruotuun elokuussa. Mitä mahtavinta kesää kaikille Domen lukijoille!

Mulkaisu: Mario Kart 8

Nelinpelin viimeinen Mulkaisu ennen reilun kuukauden mittaista kesätaukoa on tässä! Videon tähtenä nähdään itseoikeutetusti yksi vuoden odotetuimmista peleistä ja Wii U -konsolien myynninedistäjä numero yksi, Mario Kart 8.

Armottomaksi megavääntämiseksi äityvä moninpeliranttali kirvoittaa Nelinpeli-kööristä sen verran tuntuvat riemun ja raivon kiljahdukset, että kaikkien asianomaisten korvat soivat ainakin elokuuhun asti. Näillä eväillä on hyvä jättää kamerat vähäksi aikaa viilentymään ja kirmata kesälaitumille!

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmiksi Miika J.K. Halmelan Shadow of Mordor –ensikosketuksen toisen osan.

Destiny-ennakko (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4)

God of War Collection (PSV)

Grid Autosport (PC, PS3, Xbox 360)

Illusion 2014 – Rokkia, aurinkoa ja videopelejä

Middle-earth: Shadow of Mordor -ensikosketus – matka örkkien yhteiskuntaan [osa 2]

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta