Domen arvosteluviikko 32/2013: Animal Crossing, Naruto, Poker Night 2, Fragment, Razer Hammerhead, Nelinpeli

16.08.2013 22:15 | Jukka O. Kauppinen

Arvosteluviikkoja kiinnikiriessä viikon 32 domeilut!

  • Animal Crossing: New Leaf (3DS)
  • Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 (PS3, Xbox 360)
  • Poker Night 2 (iOS, PC, PS3, Xbox 360)
  • Fragment halusi tehdä supersankaripelin – syntyikin palomiessimulaatio
  • Razer Hammerhead -kuuloke tekee musiikista kuraa mutta jyrisee peleissä
  • Vieraissa: Assembly Summer 2013

Animal Crossing: New Leaf (3DS)

Nintendon Animal Crossingit ovat yhteisösimulaattoreita, joiden kutsuminen peleiksi voi olla monille kova paikka. Hedelmien kerääminen, kukkien istutus ja eläinhahmojen täyttämän kylän asukkaiden kanssa seurustelu ilman sen suurempaa tavoitetta kuulostaa hektisiin juonipeleihin tottuneille varmasti suorastaan tylsältä.

Tosiasia on kuitenkin se, että yli 15 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti myynyt pelisarja on kaikkea muuta kuin tylsä. Sen tuorein, 3DS:lle ilmestynyt New Leaf kunnioittaa sarjan perinteitä, samalla laajentamalla pelikokemusta ja näyttämällä kuinka 3DS:n eri ominaisuuksista saa kaiken mahdollisen irti.

 

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 (PS3, Xbox 360)

Oranssiin potkupukuun sonnustautuva teinininja Naruto on ilmeisen suosittu. Tästä kertoo se, että aiheesta on väännetty jo noin viisikymmentä videopeliä. Nimihirviö Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 on näistä uusin, ja voi että on taas kriitikolla vaikea päättää, mitä hittoa tästä ajattelisi.

Naruto on alun perin manga, josta on sen jälkeen tehty kaksi animesarjaa. Jos ette tiedä, mitä tämä tarkoittaa, lukemisen voi lopettaa tähän. Ette kuulu kohderyhmään. En tosin kuulu minäkään, mikä selittänee hämmennykseni.

 

Poker Night 2 (iOS, PC, PS3, Xbox 360)

Texas Hold’Em -pokeri saavutti menneinä vuosina valtavan suosion. Pokereita putkahteli hurjaa vauhtia, eikä niitä erottanut pian toisistaan. Seikkailupeleistään tunnettu Telltale Games halusi lähestyä aihetta eri suunnasta. Pelisarjoista ja pop-kulttuurista tutuilla hahmoilla ja runsaalla huumorilla väritetty yksinpeli, Poker Night at the Inventory, julkaistiin marraskuussa 2010.

Tämän vuoden huhtikuussa ilmestynyt jatko-osa Poker Night 2 jatkaa samaa linjaa. Pelaajat ovat vaihtuneet ja huumoria on edelleen runsaasti, mutta jaksaako idea enää kantaa kauas?

Kuulumia artikkelirintamalta

Fragment halusi tehdä supersankaripelin – syntyikin palomiessimulaatio

Tampereella kasvaa kovaa vauhtia uusi suomalaisten pelikehittäjien sukupolvi, eikä vain Rovion paikallisen toimiston ansiosta. Monen mutkan takaa vauhtia ottanut Fragment Production tähtää nyt korkealle, mutta kuitenkin jalat maassa pitäen.

Yrityksen ensimmäinen valmistunut videopeli Rescue 2013: Everyday Heroes tekee pelaajista palomiehiä ja saapuu Suomenkin kauppoihin noin kuukauden mittaan. Nappasimme yhtiön johtaja Mikko Tynin haastateltavaksi UTAPLAY-yhteisön järjestämän pelimaratonin ja esitelmän päätteeksi.

Razer Hammerhead -kuuloke tekee musiikista kuraa mutta jyrisee peleissä

Razer-tuotemerkistä ei ensimmäiseksi tule mieleen korkeatasoinen audio. Yhtiö on keskittynyt aiemmin myrkynvihreisiin hiiriin ja näppäimistöihin, jotka paitsi näyttävät, myös tuntuvat hyviltä. Nyt yhtiö on julkaissut ensimmäiset korvanappinsa, joista luvataan korkeatasoista ääntä niin pelaajille kuin musiikin kuuntelijoille. Valitettavasti ne eivät oletuksena tunnu hyviltä, eivätkä kaikissa tilanteissa myöskään näytä siltä.

Nelinpeli

Vieraissa: Assembly Summer 2013

Kesä on kimppakivan ja monenkirjavien tapahtumien juhlaa, jonka eittämätön kulminaatiopiste on masiinaväen ykköstapahtuma Assembly. Massiivinen tietotekniikan, demoskenen ja kaveeraamisen karnevaali keräsi jälleen sankat joukot vihkiytyneitä auringonpolttamaan Helsinkiin aromatisoimaan Hartwall Areenaa.

Mukana menossa kiersi myös Nelinpelin mörkökopla kyselemässä ihmisiltä tyhmiä ja fiilistelemässä skenemeiningin suurjuhlaa. Oli muuten kivaa!

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Lehtosen arvostelun Shadowrun Returns –roolipelistä. Ihan syystäkin!

CastleStorm (PC, Xbox 360)

Dance Central 3 (Xbox 360)

Dark (PC, Xbox 360)

Killzone Mercenary –ennakko (PSV)

Rogue Legacy (PC)

Shadowrun Returns (Mac, PC)

QPAD QH-90 -pelikuulokkeet – laatua järkihintaan

Labyrinth: The war on terror, 2001 – ?

Vieraissa: Rautanyrkki #10

Helmenkalastajat: The Longest Journey, osa II

NelinpeliPodcast 034: Nahkanyrkki