Domen arvosteluviikko 38/2015: Big Pharma, Pillars of Eternity, Borderlands, Victor Vran, Logitech G29

28.09.2015 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Domen arvosteluviikkorästikirityksessä tällä kertaa viikon 38 jutut!

  • Big Pharma (Linux, Mac, PC)
  • Blues and Bullets Episode 1: The End of Peace (PC, Xbox One)
  • Colonial Conquest (PC)
  • Loot Hero DX (PC)
  • Pillars of Eternity: White March Part 1 DLC (Linux, Mac, PC)
  • Tales from the Borderlands episode 4: Escape Plan Bravo (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Victor Vran (PC)
  • Logitech G29 – Sony-fanin ralliratti

 

Big_Pharma_arv_0kansiBig Pharma (Linux, Mac, PC)

Minulle vähän tuntemattomamman Twice Circled –tiimin Big Pharma ei kuulosta paperilla miltään kovin riemukkaalta peliltä, sillä siinä ollaan lääkeyrityksen toimitusjohtaja. Edessä on useampi kymmenen haastetta, joissa pitäisi vaikka saavuttaa 10 vuodessa miljoonan taalan liikevaihto, myydä 300 astmalääkettä tai tehdä monia muita asioita.

 

Blues and Bullets Episode 1: The End of Peace (PC, Xbox One)

Päässäni on ollut viime aikoina omituinen tunne. Mietin hetken mikähän se mahtaa olla. Tuntuu kuin vuosien saatossa jokin olisi muuttunut. Sitten tajusin. Olen pelannut viime aikoina lähestulkoon ainoastaan keskeneräisiä pelejä, pelejä, jotka on lyöty kirveellä osiksi, joita myös episodeiksi kutsutaan. Tales from Borderlands, King’s Quest, Life is Strange, näin muutaman mainitakseni. Nyt kirjoitan uudesta tulokkaasta otsikolla Blues and Bullets.

 

Colonial Conquest (PC)

Maailmanvalloitusstrategia on pakattu näppärään ja nopeatempoiseen peliin, jossa päätöstenteko on tiivistetty mahdollisimman minimalistiseksi. Kerran vuodessa rakennetaan laivoja ja sotajoukkoja sekä linnoitetaan hallussa olevia alueita. Muina vuodenaikoina sitten vain liikutetaan joukkoja omien territorioiden välillä, joko maitse tai meritse, ja tietenkin hyökkäillään oman alueen laajentamiseksi.

 

lootherodx-kansinostoLoot Hero DX (PC)

Loot Hero DX on peli, jota en välttämättä oikeastaan edes haluaisi sanoa peliksi, koska sen pelattavuus on äärimmäisen minimaalista. Joskus, jos peli on tehty taidolla, tämä voi olla etukin. Simppeli pelattavuus jättää tilaa yllättävälle syvyydelle, tiukalle toiminnalle tai tunnelmalliselle tarinalle. Loot Hero DX:n tapauksessa se jättää ammottavan aukon.

 

Pillars of Eternity: White March Part 1 DLC (Linux, Mac, PC)

Lisäosan ladattuaan linnanhaltijaksi päätyvä pelaaja saa kirjeen, jossa anellaan antamaan jeesiä Stalwartin kylälle. Siellä näet ovat asiat huonolla tolalla. Heti paikalle saavuttuaan täytyy sankariemme puhdistaa kylä riehuvista jättiläisistä. Sitten pitäisi avata myyttinen Durgans Batteryn takomo, White Forge, jonka teräs on kuulemma parasta maailmassa.

 

Tales from the Borderlands episode 4: Escape Plan Bravo (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Telltalella on todellakin riittänyt hoppua viimeisten vuosien aikana. The Walking Dead putsasi palkintopöydät, nosti firman koko maailman tietoisuuteen ja poiki noin miljoona lisenssidiiliä. Lisää The Walking Deadia, sarjispelejä, Minecraftia, Game of Thronesia… Listalla ei tunnu olevan loppua.

Ellei Tales from the Borderlands totaalisesti rähmää alastuloaan maaliviivalla, voitaneen sanoa, että Telltalen kannattaisi ehkä keskittyä jatkossa komediaan. Se kun on yhä älyttömän hyvä pelisarja.

 

victor_vran_arv_0kansiVictor Vran (PC)

Kuvitteellisen itäeurooppalaisen pikkuvaltion ovat vallanneet kuolleet, demoniset voimat ja sinistä verta turhan aggressiivisesti ryystävät vampyyrit. Sattumalta paikalle sattuu tämän sorttisen riistan metsästäjä, jolla on menneisyys. Erakkoluonnetta ei kuitenkaan kiinnosta kuningaskunnan kohtalo, vaan hän on suorittamassa henkilökohtaista tehtäväänsä, jonka jälkeen hän jatkaa matkaansa taakseen katsomatta. Tapahtuu kuitenkin käänne ja yhtäkkiä yksinkertainen matka muuttuu henkilökohtaiseksi kostoretkeksi tuhansille kaltaisilleen kuoleman tuonneille voimille. Kuulostaako tutulta? Monen muun henkilöhahmon mukaan nimetyn tarinan tavoin näin alkaa myös Victor Vran.

 

Artikkelit

 

Logitech G29 – Sony-fanin ralliratti

Kuten nimeämisestäkin voidaan päätellä, laite on kehutun ja rakastetun G27-ratin seuraaja. Erona edelliseen G29 on varustettu erityisesti PlayStation 4 -konsolista muistuttavalla kokoelmalla nappeja ja painikkeita. Samanaikaisesti laite tukee kuitenkin myös sekä PC:tä että PlayStation 3 -konsolia.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät.. No ei mitään, äänestys puuttui. Kai se Forza 6 sitten voitti!

forza_motorsport_6_arv_0kansiAssassin’s Creed Chronicles: China (PC, PS4, Xbox One)

F1 2015 (PC, PS4, Xbox One)

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Skullgirls: 2nd Encore (PS4, PSV)

Steins Gate (PS3, PS Vita)

Rock Band 4 –haastattelu – rokkikukkojen uusi tuleminen

Suomalainen peliala on virallisesti hyvä juttu veronmaksajille

Mulkaisu: Batman: Arkham Knight

Mulkaisu: Gears of War: Ultimate Edition

Mulkaisu: Rocket League

Mulkaisu: Ronin

Mulkaisu: World of Tanks: Xbox One Edition

Nelinpeli podcast 082 – Internetin kuulijat näkevät

Nelinpeli podcast 083 – Neeeeeiti Etsivä

Varaslähtö: Armored Warfare

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat