Domen arvosteluviikko 7/2015: Dying Light, Gabriel Knight, Persona 4 Arena Ultimax, Resident Evil

23.02.2015 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 7/2015 testissä muun muassa:

  • Dying Light (PC, PS4, Xbox One)
  • Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition (PC)
  • Legends of Persia (PC)
  • Persona 4 Arena Ultimax (PS3, Xbox 360)
  • Resident Evil HD Remaster (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Lautapelejä koko perheelle I – For Sale, Qwixx, Huhupuheita

Dying Light (PC, PS4, Xbox One)

Zombeja, aurinkoa ja palmupuita. Hei, minähän olen pelannut tätä peliä vuosia sitten! Dead Island on puolalaisen Techla… mitä? Tämä ei ole Dead Island? Vaan jokin Dying Light?

Kyllä, Puolasta paukahtaa kovin tutun oloista peliä alkuvuoden piristykseksi: loputtomat zombiarmeijat odottavat tappajaansa ja ihmispoloiset pelastajiaan pelissä, joka tuntuu monilla tavoilla kovin tutulta. Joskus valitettavalla tavalla.

 

Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition (PC)

Gabriel Knight, tuo vekkuli yhdeksänkymmentäluvun seikkailupeli-ikoni ratsastaa jälleen. Tosin vain muistelmana vanhasta seikkailustaan.

Tarinankertojatkin ovat vain ihmisiä. Toisinaan uusia kaskuja ei vain synny, joten vaihtoehdoksi jää laittaa rukkaset naulaan tai puhaltaa vanhoihin hiilloksiin uutta hehkua. Tällä kertaa tarinoitsija on Jane Jensen klassikkopelillään Gabriel Knight: Sins of the Fathers.

 

Legends of Persia (PC)

Toimintaropellusten kenttä on suuri ja täynnä mitä erilaisimpia yrityksiä, jotka koettavat päästä Diablon ja kumppaneiden markkinoille. Jotkut näistä onnistuvat olemaan muutakin kuin muutaman hetken viihdettä, kun taas toiset eivät epäonnistuessaan viihdytä edes nolon flopin vertaa.

Varsinkin PC-markkinoilla genressä on jo niin paljon tarjontaa, että erottautuakseen on tehtävä joko todella erinomainen peli tai ainakin julkaisu, joka eroaa kilpailustaan merkittävästi. Sourena Game Studion Legends of Persia eroaa kilpailustaan kyllä, mutta valitettavasti sen ainoa tapa erota kilpailusta on sen huonous.

 

Persona 4 Arena Ultimax (PS3, Xbox 360)

Mitä seuraa, kun suosittu pelisarja ja taitava studio yhdistetään onnistuneesti? Siitä seuraa tietenkin jatko-osia. Mutta onko Persona universumin uusin jatke vain sarjan fanien ryöstämistä, vai onko kyseessä miellyttävä mylly äkkiväärässä todellisuudessa?

Ultimaxin tarinatila jatkaa P-1 -turnauksen jälkimainingeista: sankarien kohtalokkaaksi lopuksi tarkoitetusta tapahtumasta selvittiin ehjin nahoin, mutta lankoja vedellyt taustavoima pääsi karkuun. Perään pitäisi lähteä, mutta johtolangat murenevat ystävysten käsiin. ”Onneksi” vastapuolella on jo uusi suunnitelma ja taistelu tuodaan Tutkintaryhmän kotikaupungin kaduille.

 

Resident Evil HD Remaster (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Resident Evil oli aikanaan todella erikoinen tapaus. Jotain aivan ennenkokematonta. Japanilainen kauhupeli synnytti kokonaisen uuden peligenren ja sai uuden pelaajasukupolven pelkäämään koiria.

Sittemmin peli on julkaistu uudelleen ja saanut noin 942 erilaista jatko-osaa ja sivupeliä. Mutta nyt on aika palata takaisin kaiken alkulähteelle, sinne pahuuden esikartanoon.

Artikkelit

Lautapelejä koko perheelle I – For Sale, Qwixx, Huhupuheita

Talvi on lautapelien kulta-aikaa. Perheet viettävät yhdessä erilaisia juhlapyhiä ja välillä pakkanen nipistää niin, ettei uloskaan välttämättä viitsi suunnata. Kauppojen hyllyt notkuvat tänäkin talvena uusia lautapelejä, joista muutama päätyi myös Anttilan perheen pöytään. Osa kokeilluista peleistä oli uusia, osa vähän vanhempaa tuotantoa.

 Artikkelissa testataan pelit For Sale, Qwixx ja Huhupuheita.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen testin Far Cry 4:n Escape From Durgesh Prison –lisäristä.

Alone in the Dark: Illumination –ennakko (PC)

Far Cry 4: Escape From Durgesh Prison DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Game of Thrones Episode 2: The Lost Lords (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Saints Row 4: Re-Elected (PS4, Xbox One)

Työpöydältä statistiikaksi – Game Jam -pelin elämänkaari

Besiege: kaikki paskaksi ja palamaan!

Asus ROG Orion – korkealla hintalapulla saa vain kohtalaista ääntä

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta