Ei mikromaksuja, ei f2p:tä – Panzer Corps täräyttää laadukkaalla mobiilistrategialla

03.03.2014 23:30 | Jukka O. Kauppinen

Tiikeri tankkiin ja Miikkaa menoks. Kyllä kelpaa, kun roskan täyttämälle mobiiliareenalle saapuu myös vaihteeksi ihan kunnon, hyvä sotapeli!

Slitherinen Panzer Corps on todellakin ihan oikea strategiapeli. PC:llä se oli sangen kepeä, mutta mobiililaitteilla aika passeli pelikokemus. Tarjolla on valtava määrä toisen maailmansodan kalustoa ja sen verran pelattavaa, ettei tekeminen lopu kesken pitkiin aikoihin.

Pitkä ja rönsyilevä kampanja sisältää erinomaisia ideoita, kuten tehtävästä toiseen mukana kulkevat ydinyksiköt, jotka sodan aikana muuttuvat keltanokista kivikoviksi veteraaneiksi. Sodan alkuvaiheen kämäiset panssarit paranevat pisteitä panostamalla kovemmiksi sotakoneiksi, jalkaväki muuttuu moottoroiduksi ja niin edelleen. Mutta tietenkin vain, jos ne selviävät taisteluista. Voi sitä suunnatonta harmituksen määrää, kun Puolasta asti mukana ollut yksikkö kaatuu pelaajan oman töpin seurauksena. Siinä on ragequit aika lähellä.

Pelimoottori itsessään on myös ihan ehtaa ja oikeaa strategiaa. Vaikka mukana on luonnollisesti pientä kivi, paperi, sakset -meininkiä (jos hyökkäät panssareilla PST-patteriston kimppuun, saat, mitä ansaitsetkin), taistelun lopputulokseen vaikuttavat aina lukemattomat tekijät. Puolustuslinnoitteet, maasto, yksiköiden kokemuserot ja monet muut tekijät täytyisi ottaa huomioon kun miettii, lähteekö hyökkäykseen vai ei.

Lue koko arvostelu: Panzer Corps (iOS)

Lisää aiheesta

Panzer Corps: Afrika Korps (PC) 

Panzer Corps: Allied Corps (PC) 

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)

Toimituksen suosikkipelit 2012: Jukka