UUSIMMAT

Elite Dangerous oli Frontierin Pohjantähti

16.02.2016 09:00 | Jukka O. Kauppinen

Joukkorahoituksen avulla viimeistelty Elite Dangerous -avaruusseikkailu on johdattanut Frontieria kohti tulevaisuuden valoisia, itsenäisempiä vesiä. Ehkä siellä jossain odottaa uusi Viinimaa, jossa pelien viljely on kannattavaa ja Frontierin siirtokunta kukoistaa.

Brittistudion talous on näet keikkunut viime vuodet riman molemmin puolin. Välillä on tehty toista miljoonaa voittoa, sitten reilusti tappiota. Nyt studio nousi 400 000 puntaa voitolle, tosin ennen veroja, 31.10.2015 päättyneellä puolivuotiskaudellaan.

Suurin osa Frontierin tuotoista kertyi Elite: Dangerous -pelistä, joskin seassa oli myös parin muun projektin tuottoja, muun muassa Xboxeille julkaistusta Screamridestä.

Frontier kuitenkin ynnäilee, että firman tulot itse julkaistujen pelien saralla kasvoivat vaatimattomasti 4276 prosenttia, samalla kun ulkoisten julkaisijoiden tilitykset putosivat puoleen. Vuodelle 2016 Frontier ei oleta tienaavansa enää yhtikäs mitään isompien kustantajien kautta, vaan:

frontier_developments_uut201602_1

Huomaa, että peli on myynyt tilikauden päättymisen jälkeen lisää, eli tällä hetkellä sen 1,4 miljoonaa kappaletta.

Eli kaikki firman tulevat pelit julkaistaan itse. Nih!

Dangerousia on myyty tähän mennessä noin 1,4 miljoonaa kappaletta. Avaruusseikkailut jatkuvat tämän vuoden aikana Horizons-lisärillä, minkä lisäksi firman seuraava iso peli on loppuvuodesta julkaistava uusi huvipuistosimu Planet Coaster.

Lisätietoja: https://www.frontier.co.uk/

Lisää aiheesta

Extra Life – Screamride on oudon hauska vuoristorata-simulaatio

Kahden kuukauden yksinäisyys: Eliten pelaajilla ja rekkakuskeilla on yllättävän paljon yhteistä

Elite: Dangerous – päiväni Harmlessina

Pelikopteri #019 – sarrrrjoja ja seikkailuja

Tuhat Elitistiä matkustaa galaksin äärilaitaan – yli 65 000 valovuotta