Uusimmat

Fantastinen kyberpunk-seikkailu paljastui keskiverroksi turpaanmätöksi – lue arvostelu

01.07.2013 19:00 Jukka O. Kauppinen

Kyberpunk. Valoisa, värikäs, jännittävä ja neonsävytteinen tulevaisuus. Kaikki näytti niin hyvältä, kun Remember Me –pelistä näytettiin ennakkomaistiaisia. Pelimaailma ja muistovarkaiden aivoronkinta tuntui niin hyvältä, ja toivoimme ennakoissa että olisipa loppupeli niin makiaa miltä alku näytti.

No, ei perhana ollut. Miikka Lehtonen pettyi. Alelaari hoi!

Häikäisevän kauniin Pariisin päälle on heitetty vielä aimo annos futuristista augmented reality –tekniikkaa, sillä päähenkilön päähän upotettujen piirien ansiosta tämä näkee kauppojen ovilla kelluvia menuja ja muuta hauskaa. Tuloksena on todella kiehtova ja kiinnostava pelimaailma. Sellainen, jota olisi todella mielellään vain kierrellyt ja tutkinut vaikka tuntikausien ajan. Miten harmillista onkaan tämän jälkeen todeta, että itse peli on tuikitavallinen mätkyttely- ja kiipeilypeli.

Kyllä, Remember Me yrittää niin kovasti kulkea Prince of Persian, God of Warin tai Assassin’s Creedin kaltaisten pelien jalanjäljissä. Pelimaailma ei tosin ole avoin vaan tiukan lineaarinen. Tarina vie epäsuosioon joutunutta muistovarasta kuin kiskoilla paikasta A paikkaan B, eikä siinä juuri paikkoihin D-Ö ehditä poiketa.

Välillä vaan kävellään tai juostaan ihmettelemässä Pariisin valoja, toisinaan yritetään hieman kiipeillä pitkin seiniä ja rännejä. Kiipeilyosioiden ongelmana vain on se, että kontrollit ovat aivan törkeän epätarkat ja löysät. Kaikissa kiipeilykohtauksissa on se yksi prikulleen oikea reitti, jota pitkin edetään. Jos yrittää kiivetä tai hypätä väärään suuntaan – tai peli vain kuvittelee löperöiden kontrolliensa johdosta että näin kävi – edessä on kuolema.

Lue koko arvostelu: Remember Me (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon’s Keep DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Cognition: An Erica Reed Thriller – Episode 3: The Oracle (Mac, PC)

Company of Heroes 2 (PC)

Dungeons & Dragons: Neverwinter (PC)

Fuse (PS3, Xbox 360)