Uusimmat

Finnish Game Jam pisti assyjärjestelynsä jäihin eSports-syrjinnän vuoksi

03.07.2014 09:00 Miikka Lehtonen

Assembly Summer 2014 -tapahtuman peliturnausten ympärillä kohistiin eilen urakalla, kun kävi ilmi, että osaan turnauksista ei hyväksytä naispelaajia. Kohu jatkuu, sillä nyt ensimmäinen yhteistyökumppani on vetäytymässä pois tapahtumasta. 

 

Kuten eilen Domessakin uutisoitiin, Assembly 2014:n peliturnaukset ovat hieman ongelmallisia. Kansainvälisen IeSF-liiton idioottimaisista asetuksista johtuen moniin turnauksiin ei ole naispelaajilla asiaa. Vika ei sinänsä ole suoraan Assemblyn tai sen järjestäjien, sillä eiväthän he sääntöjä tehneet. Tämä ei kuitenkaan ole lopulta kummoinenkaan tekosyy, sillä vaikenemalla tai vain pyörittelemällä käsiään selitysten tahtiin Assemblyn organisoijat ovat mukana idioottimaisessa toiminnassa.

Heillä olisi ollut sinänsä hyvä paikka osoittaa IeSF:lle seisovansa korulauseidensa takana tekemällä sen, minkä esimerkiksi Dreamhack-pelitapahtuma teki samanlaisessa tilanteessa aiemmin ja boikotoimalla IeSF:n turnauksia. Toivottavasti tähän vielä löytyy kanttia, sillä juuri nyt koko operaatio näyttää hieman arveluttavalta. Ja jos ei itseltä löydy, niin ehkä sitten hieman avustettuna.

Suuren ja Suomessakin todella suositun Global Game Jam -pelijamitapahtuman suomalaista versiota pyörittävä Finnish Game Jam ry on nimittäin jäämässä tapahtumasta pois protestina syrjivälle käytännölle. Yhdistys julkaisi eilisiltana tiedotteen, jonka mukaan se on pistänyt jäihin Assembly Summer 2014 -tapahtumaan suunnitteilla olleen pelijaminsa. Yhdistys jää odottelemaan sitä, tekeekö Assemblyn organisointitiimi muutakin kuin valittelee tapahtunutta, ennen kuin assyjamien kohtalosta tehdään lopullisia päätöksiä.

Henkilökohtaisesti toivoisin myös, että Assemblyn järjestäjiltä löytyisi kanttia osoittaa, että kun Suomessa puhutaan tasa-arvosta, sitä myös tarkoitetaan. Olisi toki harmi, jos peliturnaukset jäisivät Suomessa pelailematta, mutta asiat eivät muutu eivätkä ongelmat korjaudu, niin kauan kuin niille ei oikeasti tehdä mitään. Kuten filosofi Edmund Burke totesi, ”all that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.”

Ja peukkuni — siis molemmat — nousevat Finnish Game Jam ry:n suuntaan. Hieno ele ja toivottavasti vain ensimmäinen useista samanlaisista. 

Loppuun vielä Finnish Game Jam ry:n lausunto sellaisenaan.

Due to the recently publicised eSport issues at Assembly 2014, Finnish Game Jam ry has halted the organising process of the ASM FGJ 14 game jam, which was to be held at Assembly 2014. We are waiting for a response from the Assembly organisers and will re-evaluate our participation based on that. Finnish Game Jam ry would like to officially state that it will not be part of any event which will support, directly or indirectly, fully or partially, any racist or sexist practices.

Finnish Game Jam ry furthermore urges anyone embracing the values of game jams – equality, inclusivity and collaboration – to not take part in or support any gaming related events which will not allow participation regardless of gender, race or sexuality.

Finnish Game Jam ry
Annakaisa Kultima
Tatu Laine
Maiju Suutari
Kosti Rytkönen
Vesa Raudasoja
Kati Alha
Teemu Vilén

Päivitys: IeSF muutti linjaustaan: Urheiluliitto muutti linjaansa painostuksen alla – miesten turnaukset muuttuivatkaikille avoimiksi

 

Lähde: Finnish Game Jam ry

Lisätietoja: Finnish Game Jam Facebookissa

Lisää aiheesta

Assemblyn Hearthstone-turnaus avoin vain miehille – syy kansainvälisen eSports-liiton tyhmä sääntö

Muropaketin uusimmat