Hittipelin kehittäjä kritisoi Sonya – peli myi miljoonia, mutta jatko-osa hyllytettiin silti

06.01.2022 10:12 Muropaketin toimitus

Days Gonen pääkehittäjä vertaa Sonyn zombipelien kohtelua tuoreempaan Ghost of Tsushimaan. Molemmat menestyivät yhtä hyvin, mutta Days Goneen ei uskottu.

Kuten aiemmin kerroimme, on pleikkarin yksinoikeuspeli Ghost of Tsushima saavuttanut jo melkoiset myyntilukemat, noin puolitoista vuotta julkaisun jälkeen. Menestystarina sai toisen Sonyn hittipelin Days Gonen pääkehittäjän Jeff Rossin vertaamaan pelien tilannetta toisiinsa Twitterissä, raportoi Comic Book.

”Kun lähdin Sonylta, Days Gonen julkaisusta oli puolitoista vuotta (ja yksi kuukausi), ja se oli myynyt 8 miljoonaa kappaletta”, Ross kirjoittaa. ”Sen jälkeen se on myynyt vielä enemmän ja yli miljoonan myös Steamissa. Paikallinen studiohallinto sai aina meidät tuntemaan, että olimme iso pettymys.”

Ross näyttäisi alleviivaavan sitä, että Sony suhtautuu kahteen yhtä hyvin menestyneeseen peliin aivan eri tavoilla. Days Gonea pidettiin pettymyksenä ja sen suunniteltu jatko-osa hyllytettiin, mutta Ghost of Tsushima on jo saanut itsenäisenä julkaistun laajennuksen Ghost of Tsushima: Legendsin ja pelistä tehdään hyvää vauhtia myös elokuvaa.

Ainoa mikä pelikaksikkoa todella erottaa on Metacritic-keskiarvo. Vaikka Days Gone sai Muropaketin arviossa lähes täydet pisteet, on sen keskiarvo Metacriticissä ”vain” 71, kun taas Ghost of Tsushiman keskiarvo on 83. Arvosanoja Ross kommentoi sanomalla, että jopa ensimmäinen kehutuista Killzone-peleistä sai vain 70 pisteen keskiarvon Metacriticissä, mutta jatko-osa ponnahtikin sitten yli 90 pisteeseen.

Jää nähtäväksi, tuleeko Sony koskaan elvyttämään Days Gonea ja tekemään pelille arvoistaan jatko-osaa. Ghost of Tsushiman tulevaisuus sen sijaan näyttäisi olevan turvattu.