UUSIMMAT

Huijauksia kehittävä yhtiö ei usko huijausten olevan haitaksi peleille

12.08.2022 17:20 Muropaketin toimitus

Destiny 2:een huijauksia kehitellyt AimJunkies on taistellut itse pelistä vastannutta Bungieta vastaan oikeudessa toistaiseksi varsin voittoisasti. Nyt AimJunkies on jopa kertonut ehdottaneensa Bungielle yhteistyötä.

Toukokuussa Yhdysvaltojen Seattlen osavaltion oikeus päätti, ettei AimJunkies ollut rikkonut Bungien tekijänoikeuksia. Oikeusjuttu on kuitenkin jatkunut, sillä Bungien mukaan AimJunkies on aiheuttanut selvää haittaa pelille ja studiolle luomillaan huijauksilla, kertoo PCGamer.

AimJunkies on kuitenkin asiasta eri mieltä. Yhtiön mukaan huijausten overlay-näkymä ei teknisessä mielessä juurikaan eroa esimerkiksi Steamin overlay-näkymästä. Lisäksi AimJunkies huomauttaa, että Destiny 2:n pelaajamäärät olivat suurimmillaan juuri silloin, kun AimJunkies tarjosi huijauksiaan pelaajien käyttöön. Huijauksia kehittänyt yhtiö toivookin Bungielta konkreettista näyttöä aiheutetusta haitasta.

AimJunkiesin mukaan Bungie yrittää tehdä huijaamisesta laitonta, koska pelistudio ei pysty muuten hallitsemaan pelaajiaan. AimJunkies kertoo jopa tarjonneensa Bungielle apua aiheen tiimoilta huijausongelman vähentämiseksi, mutta Bungie väitetysti kieltäytyi avusta.