Käykö Batmanille Game of Thronesit? Sitä jännätään seuraavat kuukaudet

01.09.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Batman on jännä supersankari. Herra on loistanut elokuvakankailla ja järisyttänyt sarjakuvissa. Ei aina ehkä ihan ikimuistettavasti, joskus mielipiteitä repienkin. Silti häntä rakastetaan.

Batman on tuttu hahmo myös videopelien historiasta. Ihka ensimmäinen Batman-peli tuli jo 1980-luvulla kasibittisille koneille, ja oli yksi aikansa parhaimmista peleistä. Vaikka laatu onkin välillä heitellyt, niin silti vanhan kansan Lepakkomiehenä tuntema hahmo on ollut myös sujuva pelisankari.

Pelibättiksen suurin saavutus on kuitenkin Rocksteady-studion luoma Batman-sarja, neljän pelin mittainen Rocksteady-trilogia. Se mullisti lopullisesti käsityksemme lisenssipeleistä, sillä Rocksteadyn kolme Batmania olivat uskomattoman hyviä ja koukuttavia supersankarilisenssitoimintaseikkailuja. Siitä neljännestä ei tarvitse niin paljoa puhua, sehän oli ihan muiden tekemä.

Batman: Arkham Asylum (PC, PS3, Xbox 360)

Batman: Arkham Knight (PC, PS4, Xbox One)

Batman: Arkham Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Batman: Arkham City (PC, PS3, Xbox 360)

Batman: Arkham Knight

Nyt Batman kuitenkin suuntaa ihan uusille vesille, sillä seikkailupeleistään tunnettu Telltale Games rakentaa Batmanista viisiosaista pelisarjaa. Miten Lepis pärjää Telltale-seikkailussa? Paremmin kuin Game of Thrones? Miikka Lehtonen fiilistelee puolestamme näin:

Telltalen Batman-pelisarja on viisiosainen pelisarja, jonka jaksojen kaavaillaan ilmestyvän normaalilla tahdilla, eli episodi kerran kuukaudessa, parissa. Kun tarkoituksena on taas kerran rakentaa yhtenäinen tarina, joka kulkee kaikkien viiden osan läpi, ei ole mitenkään hirveä ihme, että ensimmäisessä osassa lähinnä vain pohjustetaan tulevaa ja asetellaan pelimerkkejä laudalle.

Ensimmäinen episodi keskittyy sarjakuvistakin tutun Harvey Dentin pormestarinkampanjan ympärille. Dent on lyönyt hynttyynsä yhteen Bruce Waynen kanssa saadakseen rahaa ja näkyvyyttä kampanjalleen, jonka tarkoituksena on putsata Gotham korruptiosta ja rikoksesta. Waynelle käy kuitenkin hyvin pian selväksi, että kirkasotsainen Dent ei olekaan ehkä aivan niin puhtoinen kuin esittää. Toisaalta ehkä ei ole Waynekaan, sillä historian syövereistä nousee esiin syytöksiä, joiden mukaan Waynen suvun rikkaudet on tienattu aikanaan rikoksilla.

Lue koko arvostelu: Batman Episode 1: Realm of Shadows rakentaa pohjaa suuremmalle seikkailulle (PC, PS4, Xbox One)

Batman

Lisää aiheesta

Game of Thrones Season 1 (Linux, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Minecraft: Story Mode (Android, iOS, OS X, PC, PS3, PS4, PSV, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Tales from the Borderlands (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Muropaketin uusimmat