Kesäwanhaillen: Sherlock Holmes epäiltyjen penkillä

17.07.2013 09:00 | Jukka O. Kauppinen

Jo viime vuoden puolella julkaistu Testament of Sherlock Holmes pistää legendaarisen etsivän vähän poikkeukselliseen valoon. Holmesia kun epäillään astetta rumemmista tempuista. Tero Lehtiniemen kesäisessä ei-ihan-retro-arvostelussa:

Rutiininomaisesta koruvarkaudesta alkava tarina saa hyvin nopeasti makaabereja piirteitä, mutta toteutus on pääosin puhdasta ja laadukasta Frogwarea. Pelaaminen yhdistää perinteistä hiirivetoista seikkailua, rikospaikkatutkintaa ja usein varsin haastavaksi äityviä puzzleja. Löydetyillä johtolangoilla kasattavat päättelyketjut ovat erityisen kiinnostavia, joskin monivalintaluonteesta ja pelin jakamista vihjeistä johtuen vääriin johtopäätöksiin ei kovin helposti päädy.

Laadukasta ääninäyttelyä, tasokkaita pulmia ja hyvää käsikirjoitusta tarjoavassa Testament of Sherlock Holmesissa on kuitenkin omat ongelmansa. Erityisesti rikospaikkatutkinnassa sorrutaan hyvin usein epätoivoiseen pikselinmetsästykseen, jossa vihoviimeistä johtolankaa etsitään lopulta kissojen ja koirien kanssa. Urakkaa tosin helpottaa etsiväkaksikolta löytyvä kuudes aisti, joka ohjaa puuttuvien johtolankojen suuntaan.

Lue koko arvostelu: Testament of Sherlock Holmes (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Arvostelu: Sherlock Holmes: A Game of Shadows luottaa liikaa tähtiinsä

Elokuva-arvostelu: Sherlock Holmes

Mulkaisu: The Testament of Sherlock Holmes

Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper (PC, Xbox 360)

Sherlock Holmes: The Awakened (PC)