Uusimmat

Kinect oli tärkeä osa Nine Inch Nails -yhtyeen lavashow’ta

29.10.2017 22:18 Muropaketin toimitus

Nine Inch Nails -yhtyeen taidevastaavana toiminut Rob Sheridan on kertonut, kuinka Kinect oli tärkeä osa bändin lavashow’ta.

Kuten Muropaketissa aiemmin uutisoimme, on Kinect virallisesti kuollut. Microsoft lopetti lisälaitteen valmistamisen saadakseen Xbox Onen myyntihintaa alas päin, sillä aiemmin Kinect tuli konsolin mukana, nostaen paketin kokonaishintaa. Päätös oli kannattava, sillä Microsoft sai kohotettua konsolin myyntilukemia huomattavasti.

Nyt Nine Inch Nails -yhtyeen taiteellinen johtaja on kertonut, kuinka tärkeä osa bändin lavashow’ta videopelikonsolin lisälaite Kinect oikein oli.

”Kinectistä tuli standardilaite interaktiiviseen taiteeseen, koska se oli niin halpa. Se on yksinkertaisesti paras lahja jonka voit antaa jollekin, jolla on jonkinlainen luova visio”, kertoi Sheridan haastattelussa.

Ennen kuin Kinect julkaistiin vuonna 2010, käytti NIN lavatouhuissaan monenlaisia huipputeknisiä ratkaisuja jättiläismäisestä kosketusnäytöstä LED-verhoihin ja videoruutuihin. Ongelmaksi muodostui se, etteivät laitteet toimineet kovin hyvin keikkaolosuhteissa. Sheridanin mukaan oli lukuisia tilanteita, jossa huipputekniset vempaimet eivät tahtoneet toimia kaiken hien ja savukoneiden keskellä.

Vuoden 2013 kiertueella asiat olivat jo muuttuneet, kiitos Kinectin.

”Kaikkien monimutkaisten laitteiden sijaan kytkimme Kinectin päälle. Se oli niin helppoa ja yksinkertaista”, toteaa Sheridan.

Kinectiä käytettiin vangitsemaan bändin jäsenten varjot, joita manipuloitiin digitaalisesti LED-paneeleille. Jokaiseen paneeliin oli kiinnitetty Kinect, ja settilistan edetessä varjoihin lisättiin esimerkiksi erilaisia häiriöitä. Kinectin kirjaimellisesti ainoa ongelma oli se, että joskus sen johto saattoi irrota siihen mihin se oli kytketty.

Sheridan kuvailee Kinectin tuomaa helppoutta lavashow’n järjestämiseksi tajunnanräjäyttäväksi.

Hänen mielestä Microsoftin tulisi tunnistaa lisälaitteen tuoma vaikutus tähän maailmaan avaamalla Kinect kaikkien kehitettäväksi. Sheridanin mukaan Microsoftin päätös lopettaa lisälaitteen valmistus ei aja laitetta sukupuuttoon, sillä laitetta on saatavilla lähes rajattomasti ja pilkkahintaan.

”Microsoft on lopettanut Kinectin valmistamisen, mutta laite ei tule ikinä kuolemaan, sillä se on niin rakastettu interaktiivisessa taidemaailmassa”, toteaa Sheridan.

Microsoft on ilmoittanut, että jättiyrityksen kehittämässä HoloLens-laitteessa on kosolti Kinectin teknologiaa, ja että ilman sitä HoloLens olisi saattanut jäädä kehittämättä. Sheridan on kokeillut Microsoftin AR-kypärää ja on toiveikas sen suhteen, että myös sillä olisi tulevaisuutta taidemaailmassa.

”Olen nähnyt mitä Microsoft on tekemässä HoloLensin kanssa ja jos he toimivat sen suhteen yhtä luovasti kuin Kinectin kanssa, HoloLens voisi itse asiassa olla seuraava Kinect.”