Konsolien laiterajoitukset Bulletstorm-kehittäjän päänvaivana

09.08.2010 16:00 | Miikka Lehtonen

Puolalaisen People Can Fly -pelistudion pojilla on kiirettä. Firma työstää innolla Bulletstorm-peliään, jota kehitetään pääasiassa PC:lle. Konsoliversiotkin ovat tulossa, mutta firman perustajan mukaan eivät aivan ongelmitta. Laitteistorajoitukset ovat aiheuttaneet päänsärkyä ja raivostusta.

Kyseessä ei toki ole ensimmäinen kerta, jolloin konsolien verrattain vaatimaton rautapuoli aiheuttaa päänvaivaa pelikehittäjille, eikä ongelma ole varsinaisesti ainakaan laantumassa PC-raudan kehittyessä jatkuvasti samalla kun konsolit polkevat paikallaan. People Can Fly oli joutunut ongelmiin erityisesti muistin kanssa.

”Emme ole joutuneet taistelemaan eniten konsolien väännön, vaan muistin kanssa. Eikä ole mitään väliä, onko laite PS3 vai Xbox 360. Meillä on vain niin paljon sisältöä, että sitä on vaikea mahduttaa puoleen gigaan. Kun vähennät siitä käyttöliittymän ja muut sellaiset jutut, yllättäen olet ihan kamalassa tilanteessa: ’Mitä? Muistiin mahtuu yksi tekstuuri? Mitä ihmettä?'”

Hyvä pointti: moderneissa PC-pelikoneissa kun muistia on on reippaasti enemmän: Valven tuoreiden tutkimusten mukaan yleisesti neljä gigaa. Adrian Chmielarzin mukaan ongelma on kuitenkin ratkaistu sankarikoodauksella eikä konsoliversioita enää meinaa erottaa PC-versiosta.

”Joka päivä näen konsolilla pelaavia ihmisiä. Kysyn joltain tyypiltä, voisivatko he näyttää minulle myös konsoliversiota ja he toteavat, että kaveri: tämähän on PS3-versio. Xbox 360 -version kanssa käy ihan samalla tavalla.”

Hyvä kuulla, että ongelmat on ratkottu.

Lähde: C+VG

Lisää aiheesta

Epicillä monta rautaa tulessa: Bulletstorm -pelissä on ”kill with skill”

Bulletstormin lehdistölahjukset: kilo lihaa ja kourallinen hylsyjä

Epic Games: piraatit ajoivat meidät konsoleille

Lue myös

Arvostelu: Commander: Conquest of the Americas (PC)

Infinity Wardilla jonossa yli 5000 työnhakijaa

Lautapeli: Red November

Arvostelu: Starcraft 2 (Mac, PC)