Laimeaa, tunnelmatonta säikyttelyä mitäänsanomattomassa Pineview Drive -kauhupelissä

18.08.2014 20:45 | Jukka O. Kauppinen

Olen linkannut päänsärkyä potien Montague’s Mountin muistojen lävitse. Olen kuunnellut tarinoita Dear Estherin saarella. Olen juossut metsän keskellä odottaen vain kasvottoman pukumiehen päättävän matkani. Olen joutunut takaisin 90-luvulle palatessani kotiin, muistelee Pekka Leinonen. Ja lopulta Pekka päätyi etsinnöissään Pineview Drivelle, josta ei ollut paluuta

Mies saapuu vanhan kartanon porteille. Kaksikymmentä vuotta sitten eukko katosi sieltä kuin Malesian lento, eikä tuosta ole sen kummemmin kuultu. Jostain syystä nyt vain tuntui aivan loistavalta idealta tulla selvittämään mitä tapahtui. Jotain erittäin hämärää ja mystistä sen on pakko olla. Minun veikkaukseni on, että vaimo päätti lähti jonkun gigolon matkaan ja juo nyt jollain paratiisisaarella Piña Coladaa. Oli miten oli, kuulemma kukaan ei ole selvinnyt kartanossa kolmeakymmentä päivää pidempään. Eli eiköhän tehdä olo kotoisaksi ja ihmetellä se kuukausi ja katsotaan mitä tapahtuu.

Ehtii kulua minuutti, kun pelin luonne paljastuu. Etsi avain porttiin. Loogisestihan se tietysti löytyy siitä läheisen puun vierestä. Sitten etsitään avain taloon. Sitten makuuhuoneeseen. Jaha, kas seuraava päivä alkaa. Etsitään avain viereiseen oveen. Sieltä löytyy avain piru ties minne. No niin, pimeys laskeutui. Naksautellaanhan valoja päälle. Oho. Ensimmäinen kauhuelementti meni ohi, kun satuin katsomaan väärään suuntaan. Kehveli sentään.

Lue koko arvostelu: Pineview Drive (PC)

Lisää aiheesta

Always Sometimes Monsters (PC)

Divinity: Original Sin (Mac, PC)

Sacred 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Squids Odyssey (3DS, Wii U)

The Last of Us Remastered (PS4)

The Walking Dead Season 2 Episode 4: Amid the Ruins (Mac, PC, PS3, Xbox 360)