Uusimmat

Lystiä vatkainleikkiä: kokeilussa Silverlit-minikopteri

06.09.2011 15:40 Jukka O. Kauppinen

Radio- ja kauko-ohjattavat lelut ovat mitä parhainta parhautta. Etenkin kun lelu lentää, pörisee eikä mene ihan heti rikki. Kuten Silverlitin valmistama taisteluhelikopteri.

Kuten JOK testailee

Silverlit Heli Blaster -helikopteri on tästä oiva esimerkki. Se on näpsä lentolelu, joka pysyy satunnaisemmankin pilotin kätösissä.

Ensin kuitenkin ne huonot uutiset. Heli Blaster on kauko-ohjattava kopteri. Ei siis radio-ohjattava. Infrapunaohjaus toimii keskimäärin ihan mukavasti, mutta siinä on aina omat rajoituksensa. Näköyhteyden kopteriin on oltava koko ajan esteetön, kantomatka on rajallinen ja auringonsäteet saattavat häiritä lentämistä. Mutta kun rajoitukset tietää, niin jepulis että on hauskaa.

Siitä on erinäisiä vuosia kun räpläilin ensimmäisiä pieniä sisäkäyttöisiä lelukoptereita. Niihin verrattuna Silverlit on aivan ihmepeli. Valokuvallisen todistusaineiston perusteella esimerkiksi vuonna 2007 leikin jollakin minivatkaimella, jonka ohjattavuus oli enemmän tai vähemmän nollaluokkaa. Tehoja pystyi kyllä säätämään mutta kopteri minne sitä itseään huvitti. Heli Blaster sen sijaan lentää ihan kauniisti suoraankin, kunhan kopterin on ensin saanut trimmattua ja sormet tottuneet ohjaustuntumaan.

Videota ja tekstiä vekottimesta oheisessa artikkelissa.

Lue koko juttu: Silverlit Heli Blaster – kauko-ohjattavaa kopterihupia

Lue myös

Men of War: Vietnam -ensikosketus – neukkuna Vietnamissa

Nightfall (Lautapeli)

Roccat Kulo -kuulokkeet ovat epämukavat

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?

Verbatim Store’n’Go 500 Gb For Mac – mobiilia dataa