Uusimmat

Michael Pachter kommentoi PS4-huhuja: ei pääse tällaisenaan kauppoihin

29.03.2012 17:30 Miikka Lehtonen

Eipä taas kauaa mennyt. Vasta äskettäin kuulimme huhuja siitä, että PlayStation 4:llä ei pystyisi pelaamaan käytettyjä pelejä. Pelimaailman virallisena analyytikkona tunnettu Michael Pachter ehti kommentoimaan huhuja ja totesi, että tällaisessa kunnossa PlayStation 4 ei pääsisi pelikauppojen hyllyille.

Taustalla ovat tietenkin juuri ne huhut siitä, että PlayStation 4:n pelit vaatisivat online-aktivoinnin. Jokaisen paketin mukana tulisi yksi koodi ja kun se olisi käytetty, peliä ei voisi enää pelata. Ja täten peliä ei voisi lainata, vuokrata tai — ja tässä on se ongelma — myydä käytettynä. Ja kun käytettyjen pelien myyminen juuri on se pelikauppojen pääasiallinen rahareikä, ne eivät ymmärrettävästi olisi ominaisuudesta kovin innoissaan.

”Ei olisi Sonyn tai Microsoftin etujen mukaista blokata käytettyjä pelejä. Se hyödyttäisi hieman Activisionia ja EA:ta, sekä satuttaisi GameStopia suuresti. Jos näin kävisi, voisin nähdä GameStopin kieltäytyvän myymästä koko konsolia, mikä satuttaisi Sonya suuresti.”

DFC Intelligencen David Cole on samaa mieltä ja toteaa lisäksi, että käytettyjen pelien blokkaus tuskin miellyttäisi myöskään pelaajia. ”Tällainen systeemi todennäköisesti vieroittaisi hardcore-pelaajat, jotka haluavat mielellään viedä pelaamiaan pelejä vaihtoon saadakseen uutta tilalle. Toisin sanoen, en usko että laite pärjäisi kovin hyvin heidän keskuudessaan.”

Niin, eihän se hyvältä idealta kuulosta kenenkään mielestä. Paitsi ehkä todellisuudesta vieraantuneiden bisnes-pomojen, mutta toivottavasti joku saa puhuttua heille järkeä. Huhu on aiheuttanut paljon puhetta myös pelaajien keskuudessa, puoleen jos toiseenkin. Jotkut ymmärtävät, toiset eivät.

Lähde: GamesIndustry.biz

Lisää aiheesta

Huhupartio: PlayStation 4:llä ei pelata käytettyjä pelejä

Lue myös

Videoviihdettä: mahtavia reaktioita pelottaviin peleihin

Witcher 2 Enhanced Edition -haastattelussa pelisuunnittelija Marek Ziemak

Rift – vuotta myöhemmin