UUSIMMAT

Microsoft Flight Simulator –sarja herää henkiin uusissa käsissä, pian myös Steamissä!

11.07.2014 19:00 Jukka O. Kauppinen

Se oli kuulkaa surun päivä vuonna 2009, kun Microsoft pisti urakalla studioitaan kumoon ja sulki muun muassa Flight Simulator –sarjaa vuosikymmenet viilanneen Aces Game Studion. Silloin harmitti. Microsoft kokeili simusiipien kantavuutta pienemmällä Microsoft Flight! –mikromaksusimulla, mutta se ei vain oikein löytänyt yleisöään.

Onneksi joskus käy tuuri. Nimittäin pääasiassa junasimuistaan tunnettu brittiläinen Dovetail Games, entinen RailWorks, on lisensoinut Flight Simulator X:n simuteknologian ja käyttää sitä täysin uusien lentosimulaattorituotteiden kehittämiseen.

Diilin kunniaksi Dovetail julkaisee ensin Flight Simulator X:stä uuden version, tällä kertaa Steam-latauspalvelussa. Steam Edition sisältää simun Deluxe-painoksen kaikkine koneineen ja herkkuineen sekä myöhemmän Acceleration Expansion Pack –laajennuksen.

Tärkeämpää on silti se, että Dovetail saa nyt käyttöönsä kaiken Acesin ja Microsoftin simulaattoriteknologian, jota studio voi kehittää edelleen ja hyödyntää täysin uusien simulaattorituotteiden julkaisuun. Ensimmäisten uusien FSX-tekniikkaan pohjautuvien simulaattorien pitäisi ilmestyä jo 2015 puolella.

Flight Simulator X ilmestyi alkujaan jo vuonna 2006. Sen simulaatiotekniikka on yhä markkinoiden parhaasta päästä, mikä kertoo jokseenkin karua kieltä hyvän lentosimulaattorimallinnuksen tekemisen vaikeudesta ja haastavuudesta.

Dovetail tunnetaan aivan erityisesti Train Simulator –junasimulaatioistaan. Yhtiö oli aiemmin nimeltään Railsimulator.com.

Lisätietoja: http://www.dovetailgames.com/

Lisää aiheesta

Combat Flight Simulator 2 (PC) 

Flight Simulator 2004 – A Century of Flight (pc)

Flight Simulator –irtisanomiset vahvistuivat – Microsoft sulkee studioitaan urakalla 

Flight Simulator X (PC) 

Microsoft Flight (PC)

Microsoft Flight Simulatorien tekijä kuoli järjettömässä onnettomuudessa