Minä olen OlliOlli ja minä skeittaan!

20.02.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen jätti vaihteeksi rynkkynsä asekaappiin ja päätti urheilla vähän muilla keinoin. Nyt vuorossa oli pienet skeittitreenit.

OlliOlli eroaa useimmista skeittipeleistä jo perspektiiviltään ja tyyliltään. Pikkuruinen pikseliukko ja litteä 2D-maailma. Ei ihan sitä, mitä on Tony Hawkeilta sun muilta totuttu odottamaan! Mutta eipä OlliOlli niiden pelattavuuttakaan jaa.

Monimutkaisten kontrollien sijaan kaikki tiivistyy vasemman analogitikun ja X-napin ympärille. Analogitikkua neppailemalla ja pyörittelemällä tehdään erilaisia temppuja: veto alaspäin virittää hypyn, työntö ylöspäin tekee ollien. Jos pyöräyttää sivukautta, saa eri tempun. Ja niin edelleen. X:llä taas laskeudutaan: mitä lähempänä maata painaa X:ää, sitä parempi alastulo ja sitä paremmat pisteet. Jos laskeudut kaiteelle, katolle tai vaikka aidalle, grindaat.

Ja siinä se suunnilleen sitten olikin, se peruspelattavuus. Niin simppeliä, että pelaamaan oppii hetkessä. Mutta mestariksi ei aivan heti. OlliOlli kun on aika konstikas peli.

Lue koko arvostelu: OlliOlli (PSV)

Lisää aiheesta

FIFA 14 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Shaun White Skateboarding (PS3, Xbox 360)

SSX (PS3, Xbox 360)

WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)