Uusimmat

Mitä pelasin tänään? Dark Soulsia hakkerihöysteellä

04.10.2013 10:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen matkaili vaihteeksi vanhan rakastetun inhokkinsa Dark Soulsin maailmoissa. Se olisi ollut hirveän kivaa, jos hakkerit eivät olisi pilanneet sitäkin elämystä

Mutta PC-versiossa on yksi aika iso ongelma: hakkerit. Dark Souls sisältää periaatteessa PVP:tä. Kauhujen maassa voi viilettää joko epäkuolleena tai ihmisenä. Jos on ihminen, voi kutsua peliinsä toisia ihmispelaajia tai tekoälyn hahmoja avustamaan vaikka pomomatseissa. Mutta samalla avaa ovensa myös muiden pelaajien invaasioille. Hieman rasittavaa jo lähtökohtaisesti, mutta PC-versiossa ihan saatanan penseeää paskaa.

Kokeilin tarkoituksella pitää itseni ihmisenä yhden iltapäivän ajan ja koin neljä invaasiota. Kaikki neljä pelaajaa huijasivat aivan selvästi. Yksi liikkui noin 10 kertaa minua nopeammin, kahteen ei saanut lainkaan vahinkoa ja neljännellä oli kestopisteitä monta kertaa enemmän kuin minulla. Pelin omien mekanismienhan olisi tarkoitus huolehtia siitä, että ominaisuuksiltaan samantasoiset pelaajat pelaavat keskenään. Niinpä minun pitäisi joutua PVP:hen keskimäärin sellaisten pelaajien kanssa, jotka ovat sijoittaneet kykyihinsä 45-50 kykypistettä. Ja näillä 45-50 kykypisteellä ei saa millään tehtyä sellaisia hahmoja, jotka lyövät näin kovaa ja kestävät näin paljon kuritusta. Mutta Cheat Enginellä saa.

Sillä voi helposti antaa itselleen vaikka 999 pistettä kaikkiin kykyihin ja silti näyttää pelin perspektiivistä ensimmäisen tason pelaajalta. Tai lukita kestopisteensä maksimiin. Tai määrätä, että oma ase tekee 6000 – 8000 pistettä vahinkoa joka lyönnillä.

Lue koko artikkeli: Mitä pelasin tänään? Dark Souls on ainutlaatuinen peli mutta hakkerit häiritsevät

Lisää pelitoimituksen blogissa: