Uusimmat

Muotinäytöksessä voi olla hengenvaarallista, ainakin jos Hitman on läsnä – arvostelussa palkkamurhaajan comeback

26.03.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen ja myrkkyruiske. Varokaa tuota miestä! Kyllä hän suurin piirtein tietää kehen se pitäisi ruiskauttaa, mutta ei silti kannata ottaa riskejä.

Hitman on, kuten nimestäkin voisi ehkä päätellä, niin sanottu reboot. Se ei siis varsinaisesti ole jatkoa sarjan aiemmille peleille (paitsi ehkä onkin?), vaan nyt julkaistu Hitman Intro Pack palaa takaisin agentti 47:n ensimmäisiin päiviin. Hän on juuri liittynyt salamurhaajien järjestöön ja suorittanut koulutuksensa. Itsepäinen ja omia polkujaan kulkeva 47 on joutunut kouluttajiensa epäsuosioon ja voisi lentää koko koulusta pihalle, ellei niin ikään äskettäin ohjaajaohjelmassa aloittanut Diana Burnwood ottaisi tätä omakseen ja ryhtyisi ohjaamaan 47:ää eteenpäin.

Lyhyen alkuintron jälkeen pelaajalla on edessään pari tutoriaalitehtävää 47:n koulutuksen ja akatemian loppukoneen merkeissä, sekä yksi suurempi palkkamurhakeikka jostain uran myöhemmistä vaiheista. Paperilla tarjolla on siis kolme tehtävää, mikä olisi sinänsä ihan hyvä määrä 13 euron hintaiselle maistiaiselle.

Kaksi kentistä vain on todella lyhyitä ja sangen pienikokoisia. Hitmanin kunniaksi on todettava, että toisin kuin Absolutionissa, nyt peli sentään tuntuu Hitmanilta. Ei mitään hiton loputtomissa vihollisränneissä hiippailua, esteiden takana kyyristelyä tai muutakaan tyhmää. Ehei. Edessä on murhahiekkalaatikko, jossa kohde – tai kohteet – pitäisi etsiä ja eliminoida haluamallaan tavalla.

Treenitehtävät ovat ikään kuin rekreointeja kuuluisien salamurhaajien tähtihetkistä. Ne ovat siis pelattavuudeltaan ihan oikeaa Hitmania, mutta kaikki lavasteet näyttävät puisilta kulisseilta. Pelattavuuteen tämä ei toki vaikuta mitenkään, onpahan hauska yksityiskohta.

Lue koko arvostelu: Hitman tuntuu taas Hitmanilta PC, PS4, Xbox One)

HitmanX

Lisää aiheesta

Hitman Absolution (PC, PS3, Xbox 360)

Hitman muuttui episodipeliksi – miksi? Ohjaaja vastaa

Hitman: Blood Money (pc, PS2, Xbox, 360)

Hitman: Sniper Challenge (Xbox 360)

Uusi Hitman-elokuva näyttää aikamoiselta tuubalta