UUSIMMAT

Oliko Notch tosissaan Psychonauts-rahoituksensa suhteen? Mies vastaa!

16.02.2012 13:00 | Miikka Lehtonen

Tapahtui viime viikolla: Tim Schafer kertoi haastattelussa, että hän tekisi mielellään Psychonauts 2:n, jos joku vain rahoittaisi sen. Sitten Minecraftista tuttu Notch osallistui keskusteluun toteamalla, että pistetään hihat heilumaan. Ja sitten Internetiltä livahti housuun lusikallinen. Nyt housut on putsattu ja savu laskeutunut. Oliko mies oikeasti tosissaan?

Internetissä innostuttiin reippaasti, kun viime viikolla näytti siltä, että Minecraftilla monimiljonääriksi päässyt Markus ”Notch” Persson oli hyppäämässä Tim Schaferin kelkkaan ja rahoittamaan kulttipeli Psychonautsin jatko-osaa. Innokkaimmat kuvittelivat jo, että Notch oli siirtymässä Schaferin Double Fine -firmaan töihin ja muutenkin hype meni noin sekunnissa aivan överiksi. Schafer on sittemmin keskittynyt oman Double Fine Adventure Game -pelinsä tiimoille, joten Notch vastailee nyt netin kysymyksiin. Niistä tärkein on tietenkin: ”eikun ihan oikeasti: oletko tosissasi?”. Lyhyt vastaus: on. Pitempi vastaus:

”Minä tiedän vain, että JOS luvuissa on järkeä ja JOS Double Fine haluaa yhä tehdä pelin ja JOS he eivät yritä rahoittaa peliään itse lahjoitusten avulla (kuten minä olisin heidän housuissaan tehnyt), olisin todella kiinnostunut tämänkaltaisesta investoinnista.”

Notch kertoo myös postauksessaan, että hän ei itse olisi mukana peliprojektissa kuin rahoittajana. Hän ei myöskään pidä juttua minään lahjoituksena, vaan sijoituksena, jonka hän uskoo tuottavan voittoa. Ja kuulemma hän on löytänyt monia muitakin tahoja, jotka olisivat kiinnostuneita pistämään taalapinonsa liikkumaan.

Lue toki koko juttu!

Lähde: Notch.tumblr.com

Lue myös

3DS Circle Pad Pro – veivaa tattia tuplana

Men of War: Vietnam (PC)

Mojang ei jaksa haastaa Minecraft-kopioita oikeuteen

Näin iso on Blizzard Entertainment

Keskustelu

Notch on kertakaikkiaan hieno mies, ei voi muuta sanoa!

Muropaketin uusimmat