Pelaamisen maailmanmestari osoittautui huijariksi 35 vuoden jälkeen

30.01.2018 08:20 | Muropaketin toimitus

1980-luvulla kovia tuloksia tehtaillut Todd Rogers on osoittautunut todistettavasti huijariksi.

Todd Rogers on jäänyt kiinni huijaamisesta 35 vuotta tekemänsä rikoksen jälkeen. Hän väitti tehneensä poskettoman 5,51 sekunnin ennätyksen Atari 2600 -rallipelissä Dragster. Viime vuonna speedrunner-harrastajat kyseenalaistivat Rogersin saavutuksen, joka päätyi jopa Guinnesin ennätystenkirjaan.

Eräs tällainen harrastaja käytti erilaisia muokkaustyökaluja saadakseen aikaiseksi optimisuorituksen, jonka seurauksena kävi ilmi, että peli on mahdollista selvittää kaikkein nopeimmin 5,57:ssä sekunnissa. Sen jälkeen lukuisat speedrunner-harrastajat ryhtyivät tositoimiin, ja yrittivät päästä tuohon tulokseen – siinä onnistuen. Tähän mennessä 13 pelaajaa on kyennyt saavuttamaan 5,57:n sekunnin haamurajan.

Pelin julkaissut Activision ilmoitti 1980-luvulla, että heidän sisäisissä testeissä ilmeni pelin teoreettisen optimiajan olevan 5,54 sekuntia.

Nyt Twin Galaxies, videopeliennätyksiä ylläpitävä järjestö, on poistanut Rogersin väitetyn tuloksen listoiltaan.

Twin Galaxies on tuttu myös erinomaisesta King of Kong -dokumenttielokuvasta, jossa seurataan hyvin mainioita videopelaajia metsästämässä sitä kaikkein parasta tulosta.

“Twin Galaxies on yksimielisesti päättänyt poistaa kaikki Todd Rogersin tulokset listoiltaan, eikä hänen tuloksia oteta enää vastaan. Todisteiden valossa on selvää, ettei alle 5,57:n sekunnin tulos ole mahdollinen tavallisissa peliolosuhteissa”, kerrotaan Twin Galaxiesin keskustelupalstalla.

Tätä kirjoittaessa Rogersin valheeseen perustuva ennätys on yhä esillä Guinnesin ennätystenkirjassa. Hänen tuloksensa on kyseenalaistettu jo aiemmin vuosien varrella.

Dragster-pelissä yritetään ajaa kilpa-auto maaliin niin nopeasti kuin mahdollista, ja siinä simuloidaan oikeaa drag race -kilpailua. Maaliin pääseminen voi kestää muutamasta sekunnista minuuttiin.

Muropaketin uusimmat