Uusimmat

Pelistudio ei taivu sensuuriin – Laajennusta ei julkaista Venäjällä, koska se sisältää homoseksuaaleja

10.02.2022 16:30 Muropaketin toimitus

Venäjän tiukka lainsäädäntö ei mahdollista The Sims 4:n tulevan laajennuksen julkaisua, eivätkä kehittäjät luovu arvoistaan.

Eurogamer raportoi, että julkaisija EA ja pelistudio Maxis ovat tehneet yllättävän päätöksen olla julkaisematta The Sims 4:n seuraavaa laajennusta Venäjällä. My Wedding Stories -laajennus tuo peliin naimisiin menon kaikkine vaiheineen, ja tietysti myös samaa sukupuolta olevat sim-hahmot voivat lyödä hynttyyt yhteen.

Tämä on liikaa Venäjän nykyiselle lainsäädännölle, sillä vuonna 2013 voimaantullut laki estää tuotteet jotka nähdään ”homopropagandana”. Maxis on kuitenkin päättänyt, ettei se ryhdy sensuroimaan laajennusta omien arvojensa vastaisesti.

”Olemme sitoutuneet vapauteesi olla sellainen kuin olet, rakastaa ketä rakastat ja kertoa sellaisia tarinoita kuin haluat”, kehittäjät toteavat julkaisemassaan lausunnossa.

Häälaajennus saapuu The Sims 4:ään 17. helmikuuta. Hiljattain kerroimme myös, että The Sims 4 tulee pian vapauttamaan pelihahmojen sukupuolet täysin pelaajien hallintaan.

Muropaketin uusimmat