PlayStation 4 vie yhä Xbox Onea jenkkilässä

15.02.2014 16:00 | Juho Anttila

Uusi konsolisukupolvi on vasta aluillaan ja teholaitteiden jopa kymmenvuotiseksi ennustetun elinkaaren aikana esimerkiksi myyntilukemat ehtivät heittelehtimään suuntaan jos toiseenkin. Alkurysäys on kuitenkin tärkeä tulevan suunnan näyttäjä ja sen PlayStation 4 vei Sonyn ja Microsoftin välisessä kamppailussa selkeästi.

Viimeisimmät rapakon takaa kajahtaneet myyntitiedot viittaavat siihen, että asetelma ei ole ainakaan kääntynyt toisenlaiseksi. Päinvastoin, näyttää siltä, että PlayStation 4 on vain parantanut asemiaan Xbox Onea vastaan. Itse asiassa Sonyn konsolia on myyty Microsoftin kotikentällä melkein kaksi kertaa niin paljon kuin Xbox Onea.

Aivan katastrofaaliseksi Microsoftinkaan tilanne ei kuitenkaan ole äitynyt, sillä Xbox One -konsoli menee tällä hetkellä kaupaksi 2,29 kertaa nopeammin kuin Xbox 360. Lisäksi Xbox Onen ja vanhemman Xbox 360 -konsolin pelimyynti oli Sonyn laitteiden yhteenlaskettua pelimyyntiä parempi. Selvää on joka tapauksessa se, että Microsoftin on pakko parantaa suoritustaan selvästi, jos firma aikoo pärjätä Sonyn ykköstykille tämän konsolisukupolven aikana.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Analyytikko: PS4 ja Xbox One myyvät 100 miljoonaa

Microsoft-pomo selittelee Xbox Onen ruudunpäivitystappiota

PlayStation 4 selätti Xbox Onen joulumarkkinoilla