UUSIMMAT

Pohjanmaan Valtias -lautapelistä tehdään seuraavaksi sarjakuva

24.09.2012 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Domen lukijoiden vuoden 2011 parhaaksi indiepeliksi äänestämä Pohjanmaan Valtias -lautapeli astelee seuraavaksi uuteen suuntaan. Pelin pohjalta ja Pohojomanmaan perinteitä seuraten näet syntyy uusi sarjakuvakirja, joka julkaistaan loka-marraskuun vaihteessa.

Rehdit, Häjyt ja Kierät -albumin on kirjoittanut Tampereen ammattikorkeakoulusta käsikirjoittajaksi valmistuva Jaakko Talvitie. Kirjan kuvituksesta vastaa lautapelinkin kuvittanut Teemu Rajala.

Kirjasta tulee pehmeä- ja kovakantinen versio. Ensimmäiset painokset julkaistaan kirjakielellä ja Etelä-Pohjanmaan murteella, ja jossain vaiheessa luvassa on myös englanninkielinen albumi.

Suuret ryöstöretket ovat koetelleet pitäjiä ja kaupunkeja, eikä saaliista näy jälkeäkään, kunnes rannikolla pidätetään epäilyttävä HÄJY. Tällöin REHTI ja rohkea maatilan isäntä saa tehtäväkseen toimittaa Häjy vankilaan, mutta matkan varrella seurueeseen liittyy juonitteleva KIERÄ. Panokset kovenevat ja miljoona alkaa näyttämään pikkurahalta, mikä ei riitä edes taistossa toiseksi jäävälle. Rehtiys ei ole aina helppoa, kun vaakakupissa painaa oma maine  ja toisella puolella vaanii loppumaton rahanhimo. Hurjien takaa-ajojen, sekä railakkaiden tempausten jälkeen mahtava seikkailu huipentuu hurtin kolmikon jännittävään finaaliin, eikä silloin säästellä maukkaita makkaroita ja vauhdikasta meininkiä!

Albumin julkaisee lautapelinkin luonut Tuotantoyhtiö Taso Oy / Jukolautapelit.

Lisää aiheesta

2011 paras indiepeli: Pohjanmaan Valtias

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

Pohjanmaan valtias yllätti minut miltei kirjaimellisesti puskasta, sillä häpeäkseni joudun tunnustamaan, että en ollut pelistä kuullutkaan, ennen kuin postimies löi sen sisältäneen pahvilaatikon käteeni pihalla. Kyseessä on kotimaisen Jukolautapelit-porukan ensiteos, joka on osoittautunut testien perusteella sen verran kypsäksi teokseksi, ettei ensikertalaisuutta ihan uskoisi.

Lue myös

DmC: Devil May Cry -ensikosketus – Dante limbon lumoissa

Muuttuuko Starcraft 2:n moninpeli ilmaiseksi?

Resident Evil 6:n PC-versio toteutetaan huolella

Steelseries MMO Gaming Mouse Legendary Edition: laatuhiiri, nimihirviö

Muropaketin uusimmat