Shadow of the Eternals jäi taas ilman rahoitusta

24.08.2013 18:00 | Juho Anttila

Eternal Darkness -pelin henkiseksi jatko-osaksi suunnitellulla Shadow of the Eternals -seikkailulla ei mene hyvin. Pelin toinen yritys yhteisörahoituksen haalimiseksi on päättynyt, eikä rahaa kertynyt tälläkään kertaa riittävästi. Itse asiassa peli jäi tavoitteistaan huomattavan kauas.

Tällä kertaa rahoitusta haettiin 750 000 dollarin verran, mutta lahjoituksia kertyi lopulta vain hieman yli 300 000 dollaria. Peliprojektin jatko näyttääkin hyvin epävarmalta, vaikka virallisesti peliä ei ollakaan vielä peruttu. Kehittäjä Precursor Games kertoi aiemmin saaneen myös yksityistä rahoitusta, mutta ilman Kickstarter-tukea varat tuskin riittävät suunnitellun kokemuksen toteuttamiseen.

Shadow of the Eternals -projektin epäonni johtunee pääasiassa tekijöiden hämäristä taustoista. Precursor Games on käytännössä omituisista taloussotkuista ja vähä-älyisistä oikeusjutuista tutun Silicon Knightsin seuraaja. Kun Silicon Knightsin pahamaineinen pomo, Denis Dyack on vielä mukana kuvioissa, on pelaajia vaikea saada vakuutettua siitä, että projektia kannattaa tukea.

Jos ihan rehellisiä ollaan, ei Shadow of the Eternals -kyhäelmä ole vakuuttanut myöskään pelillisestä näkökulmasta katsoen. Projektia yritettiin ensin myydä episodipohjaisena kokemuksena, josta oltaisiin ensivaiheessa rahoitettu vain ensimmäinen osa. Kun tämä ei onnistunut, koko homma muutettiin kerralla julkaistavaksi lyhyemmäksi peliksi. Ehkä pelaajatkin vakuuttuisivat helpommin, jos projektilla olisi yksi, selvä suunta. Nyt pelin ympärillä tapahtuva venkoilu tuo aivan liian elävästi mieleen karmivimmat Silicon Knights -tempaukset.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Shadow of the Eternals on kuulemma entistä ehompi ja taas Kickstarterissa

Shadow of the Eternalsin Kickstarter-keräys peruttiin, mutta vain väliaikaisesti

Kiistelty Denis Dyack puolustelee itseään ja tiimiään