UUSIMMAT

Street Fighter X Tekken on pettymys nisteille

13.03.2012 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Lähetimme Eric Hartinin mättämään ihmisiä kuonoon Street Fighter X Tekken -pelin merkeissä. Tehtävä onnistui täydellisesti, sillä Eric sai vihapostia jo ensimmäisenä iltana netissä pelaillessaan. Mutta ei se silti niin hauskaa ollut, sillä niin tekkenistit kuin muutkin nistit tulevat pettymään.

Tekken-fanit tulevat pitkälti pettymään, sillä Street Fighter X Tekkenin yhteydet Tekkeniin ovat pelimekaanisella tasolla lähinnä kosmeettisia. Tekkenistä tuttu vastustajien pallottelu ilmassa on mahdollista, joskin järjestelmässä on omat rajoitteensa. Tämä silti tarkoittaa sitä, että combot ovat suhteellisen pitkiä; monet pystyvät ketjuttamaan liikkeitä suhteellisen pitkälle yksinään, mutta kaverin kanssa liikesarjan pituus voi parhaimmillaan tuplaantua.  Silti, taustalla tikittävä peli on moottorin tasolla pitkälti Street Fighter – tai tarkemmin Street Fighter IV.

Näiden kaikkien järjestelmien päälle on laitettu hahmojen ominaisuuksia muokkaava jalokivijärjestelmä. Loppupeleissä järjestelmä kuulostaa mielenkiintoisemmalta, kuin mitä se todellisuudessa on. Tosiasiassa järjestelmä tekee pääasiassa vain numerollisia muokkauksia hahmojen ominaisuuksiin. Esimerkiksi punaisia hyökkäysjalokiviä käyttäessä  hahmo tekee voi tehdä enemmän vauriota, keltaisia jalokiviä ottamalla vastustaja tekee vähemmän lämää omiin hahmoihin. Jokaisessa jalokivessä on oma aktivointikriteeri ja kestoaika, tosin suurin osa aktivoituu melkeinpä automaattisesti normaalisti pelatessa. Aktivointikriteereissä kun on semmoisia vaatimuksia kuin toiseen pelaajaan osuminen neljä kertaa tai toisen hyökkäyksen torjuminen kahdeksan kertaa.

Lue koko arvostelu: Street Fighter X Tekken (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Lord of the Rings: War in the North (PC, PS3, Xbox 360)2

One Piece Gigant Battle! (DS)

Soulcalibur V (PS3, Xbox 360)

Street Fighter III: Third Strike Online Edition (PS3, Xbox 360)

Super Street Fighter IV (PS3, Xbox 360)

Super Street Fighter IV: Arcade Edition (PC, PS3, Xbox 360)

Tekken 6 (PS3, Xbox 360)

Tekken Hybrid (PS3)

Ultimate Marvel vs Capcom 3 (PS3, Xbox 360)